υπολογιστή

* Γνώση Υπολογιστών >> υπολογιστή >> Λογισμικό

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο CWK

Η επέκταση αρχείων CWK αντιπροσωπεύει το ClarisWorks, ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα επεξεργασίας και μια σουίτα παραγωγικότητας για Mac και Windows στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Το ClarisWorks μετονομάστηκε αργότερα σε AppleWorks και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από το iWork. Μπορεί να βρείτε ένα αρχείο CWK αν αναζητάτε αρχεία που έχουν αποθηκευτεί από έναν παλαιότερο υπολογιστή. Δεδομένου ότι η Apple δεν υποστηρίζει πλέον το ClarisWorks ή το AppleWorks, χωρίς να χρησιμοποιήσετε μερικά κόλπα, μπορεί να έχετε πρόβλημα να ανοίξετε αρχεία CWK, εκτός και αν έχετε εγκαταστήσει το πρόγραμμα.

AppleWorks

Βήμα 1

Αγοράστε ένα CD-ROM εγκατάστασης για AppleWorks. Αν και η Apple δεν πωλεί πλέον ή δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε παλιά αντίγραφα μέσω διαδικτυακών εμπόρων.

Βήμα 2

Εισαγάγετε το CD-ROM εγκατάστασης στη μονάδα CD του υπολογιστή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα.

Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο CWK. Κάντε κλικ στην επιλογή "Άνοιγμα με", και στη συνέχεια "Επιλογή προεπιλεγμένου προγράμματος". Επιλέξτε το AppleWorks και κάντε κλικ στο "OK" για να ανοίξετε το αρχείο.

Microsoft Word

Βήμα 1 - Ανοίξτε το Microsoft Word 2010. Κάντε κλικ στο "Αρχείο" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή "Επιλογές" >

Βήμα 2 - Κάντε κλικ στην επιλογή "Για προχωρημένους". Στην ενότητα "Γενικά", κάντε κλικ στην επιλογή "Επιβεβαίωση μετατροπής μορφής αρχείου" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί "OK".

Βήμα 3 - Κάντε κλικ στο κουμπί Microsoft Office και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί "Άνοιγμα". Επιλέξτε "Ανάκτηση κειμένου από οποιοδήποτε αρχείο" από το αναπτυσσόμενο μενού "Αρχεία τύπου"

Πλοηγηθείτε στο φάκελο όπου βρίσκεται το αρχείο CWK και στη συνέχεια κάντε διπλό κλικ στο αρχείο CWK για να το ανοίξετε. Το Word θα προσπαθήσει να ανακτήσει το κείμενο από το αρχείο CWK, με τύχη που σας επιτρέπει να διαβάσετε το αρχείο. Ωστόσο, τυχόν μορφοποίηση και εικόνες θα χαθούν.

Συμβουλή

Εάν έχετε έναν υπολογιστή Mac, ανοίγετε αρχεία CWK στο iWorks, τα οποία μπορείτε να αγοράσετε μέσω της ιστοσελίδας της Apple. Ωστόσο, μπορείτε να ανοίξετε μόνο υπολογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις και αρχεία επεξεργασίας κειμένου, όχι αρχεία βάσης δεδομένων.

Συναφής σύστασή

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα