Δικτύωση

Γνώση Υπολογιστών >> Δικτύωση >> Voice Over IP

Τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων Packet8 VoIP

αρχική ρύθμιση για Packet8 VoIP μπορεί να ήταν ομαλή , αλλά όπως και με κάθε άλλο σύστημα , τα προβλήματα μπορούν να εμφανιστούν αργότερα . Δεν απαιτούν ειδικό λογισμικό αντιμετώπισης προβλημάτων ή τα εργαλεία για Packet8 VoIP . Εδώ είναι μερικά απλά βήματα που θα μπορούσε να λειτουργήσει στην πλειονότητα των περιπτώσεων . Οδηγίες
Η 1

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την αντιμετώπιση Packet8 VoIP στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας , www.packet8.net . Πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την αντιμετώπιση προβλημάτων είναι διαθέσιμο για κάθε χρήστη στην www.packet8.net/support/faqs/2

Κατανοήστε τα πιο κοινά προβλήματα . Εάν δεν μπορείτε να πάρετε έναν ήχο κλήσης στο τηλέφωνό σας , ελέγξτε τη φωτεινή ένδειξη λειτουργίας . Το φως θα πρέπει να είναι και WAN φως ορατό μετά από 10 δευτερόλεπτα από την εκκίνηση . Στη συνέχεια, ελέγξτε τα καλώδια . Βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές και καλά συνδεδεμένο . Τέλος , ελέγξτε τη σύνδεση του δρομολογητή και στη συσκευή Packet8 . Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να δούμε τυχόν προβλήματα ήχο κλήσης ανά πάσα στιγμή .
Εικόνων 3

Αποσυναρμολογήστε τη ρύθμιση και επαναλάβετε τις συνδέσεις εάν το πρόβλημα παραμένει . Αποσυνδέετε το καλώδιο τροφοδοσίας και περιμένετε 30 δευτερόλεπτα. Επανάληψη των συνδέσεων και τη δύναμη του συστήματός σας . Εάν χρησιμοποιείτε ένα δρομολογητή στο σπίτι , στη συνέχεια, προσπαθήστε να απενεργοποιήσετε SPI ( Stateful Packet Inspection ) στο δρομολογητή σας . Βάλτε τη συσκευή Packet8 σας στο DMZ ( αποστρατικοποιημένη ζώνη ) στο router /firewall . Διαμορφώστε το DMZ καλώντας * 0120003 για να αποκτήσετε τη διεύθυνση IP . Επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή εάν το πρόβλημα παραμένει .
Η 4

Αντιμετώπιση των προβλημάτων της ποιότητας του ήχου , διακοπή κλήσεων ή οποιαδήποτε άλλη λανθάνουσα κλήση από τον έλεγχο της τρέχουσας χρήσης του συστήματος . Σταματήστε να εκτελείτε προγράμματα που να επιδεινωθούν ή να επηρεάσουν την ποιότητα τηλεφώνημα σας . Κάντε τα εξής : Ελέγξτε τα προγράμματα που εκτελούνται στον υπολογιστή σας . Έχετε ένα λογισμικό Peer-to - Peer κοινή χρήση αρχείων εγκατασταθεί ( Kazaa , το Napster και ούτω καθεξής ) ; Σταματήστε αυτή την εφαρμογή αμέσως .
5

Σταματήστε όλα τα streaming βίντεο παίζοντας στον ηλεκτρονικό υπολογιστή που χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο .
Η

6 Αποσυνδέστε όλες τις συνδέσεις εκτός από τη συσκευή Packet8 και προσπαθούν να κάνουν μερικές δοκιμές κλήσεις .
Η 7

Αναβάθμιση firmware του router σας με την πιο πρόσφατη διαθέσιμη έκδοση . Επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή, αν εξακολουθείτε να έχετε προβλήματα .
8

Αντικαθίσταται το υπάρχον τηλέφωνό σας με τον προσαρμογέα Packet8 . Η κακή ποιότητα του ακουστικού οδηγεί επίσης σε κακή εμπειρία φωνή .
Η 9

Μάθετε πώς να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα με τις εισερχόμενες κλήσεις . Αν δεν ακούτε ένα δαχτυλίδι βεβαιωθείτε υπηρεσία Packet8 σας είναι ενεργή . Επισκεφθείτε τη σελίδα του λογαριασμού σας στην ιστοσελίδα Packet8 . Εναλλακτικά μπορείτε επίσης να ελέγξετε το email σας για να ανακτήσετε τον κωδικό ενεργοποίησης και να ελέγξετε την κατάσταση της υπηρεσίας σας .
Η
εικόνων

Συναφής σύστασή

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα