Η επαναφορά του iMac στις εργοστασιακές ρυθμίσεις μπορεί να λύσει πολλά λογισμικά προβλήματα, να ελευθερώσει χώρο και να βελτιώσει την απόδοση. Περιλαμβάνει διαγραφή δεδομένων σκληρού δίσκου και επανεγκατάσταση OS X. Η διαγραφή σημαίνει απώλεια όλων των δεδομένων χρήστη – κρατήστε backup ό,τι θέλετε να διατηρήσετε.
Οδηγίες
- Βεβαιωθείτε ότι το iMac είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο, κλικ στο μενού Apple (αριστερά επάνω) και επιλέξτε «Restart».
- Κρατήστε πατημένο «Command-R» όταν φτάσει στην γκρίζα οθόνη κατά την επανεκκίνηση.
- Επιλέξτε «Disk Utility» και κλικ «Continue».
- Κάντε κλικ στον σκληρό δίσκο στη λίστα και στην καρτέλα «Erase».
- Επιλέξτε από το μενού «Format» την επιλογή «Mac OS Extended (Journaled)».
- Εισάγετε όνομα για τον δίσκο και κλικ «Erase» για διαγραφή περιεχομένων. Το όνομα θα είναι το νέο όνομα μετά το format.
- Κλικ «Disk Utility» → «Quit Disk Utility» αφού διαγραφεί ο δίσκο.
- Επιλέξτε «Reinstall OS X» και κλικ «Continue».
- Ακολουθήστε τις οδηγίες και στο Disk Selection pane επιλέξτε τον δίσκο που ονομάσατε στο βήμα 6.
- Κλικ «Install» για επανεγκατάσταση OS X.