υπολογιστή

* Γνώση Υπολογιστών >> υπολογιστή >> Λογισμικό

Πώς να φορτώσετε αρχεία GPX σε ένα TomTom One

Αν και οι συντεταγμένες χαρτογράφησης είναι καθολικές και οι δορυφόροι GPS μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε στον κόσμο, είναι συχνά δύσκολο να ανταλλάσσονται πληροφορίες μεταξύ διαφορετικών πλατφορμών. Η Garmin, η TomTom και άλλοι κατασκευαστές GPS οργανώνουν κάθε ένα από αυτά τα δεδομένα σε δικές τους ιδιόκτητες μορφές. Αυτό αποτελεί εμπόδιο για τους ταξιδιώτες ή τους λάτρεις του geocaching που θέλουν να μοιραστούν πληροφορίες με τους φίλους τους. Ωστόσο, είναι δυνατό να μετατρέψετε ένα αρχείο Garmin GPX στη μορφή σημείου παρατήρησης OV2 της TomTom ή σε μορφή διαδρομής ITN χρησιμοποιώντας βοηθητικά προγράμματα τρίτου μέρους.

Μετατροπή με πρόσθετο επεξεργαστή POI

Βήμα 1

Περιηγηθείτε στον επεξεργαστή POI online στην τοποθεσία Web της ομάδας δεδομένων GPS (βλ. Πόροι).

Βήμα 2 - Κάντε κλικ στο κουμπί "Επιλογή αρχείου". Χρησιμοποιήστε το αναδυόμενο παράθυρο για να περιηγηθείτε στο αρχείο GPX που θέλετε να μετατρέψετε και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή "Άνοιγμα".

Βήμα 3

Δείτε την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης POI Editor. Θα δείτε το όνομα αρχείου που έχετε επιλέξει, με ένα αναπτυσσόμενο μενού που περιλαμβάνει μια σειρά από πιθανές μορφές αρχείων για αποθήκευση και μετατροπή. Μεταβείτε προς τα κάτω στη λίστα και επιλέξτε τη μορφή OV2 του TomTom

Κάντε κλικ στην επιλογή "Αποθήκευση" για να αποθηκεύσετε το αρχείο.

Μετατροπή με τον μετατροπέα ITN

Βήμα 1

Κάντε λήψη του μετατροπέα ITN από το λογισμικό Benichou (βλ. Πόρων). Εκτελέστε το πρόγραμμα εγκατάστασης και ακολουθήστε τις υποδείξεις στην οθόνη για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, εκτελείται το πρόγραμμα.

Βήμα 2 - Κάντε κλικ στο κουμπί "Άνοιγμα" κοντά στο επάνω δεξιό μέρος του πλαισίου διαλόγου εκκίνησης του προγράμματος. Αναζητήστε το αρχείο GPX που θέλετε να μετατρέψετε και κάντε ξανά κλικ στο "Άνοιγμα" για να φορτώσετε το αρχείο.

Αναζητήστε το αναπτυσσόμενο μενού "Εξαγωγή τύπου αρχείου" στο κάτω μέρος του παραθύρου διαλόγου. Κάντε κλικ σε αυτό και επιλέξτε τη μορφή διαδρομής ITN της TomTom. Κάντε κλικ στην επιλογή "Εξαγωγή" για να μετατρέψετε το αρχείο.

Μετατροπή χρησιμοποιώντας το GPSBabel

Βήμα 1

Μεταβείτε στη σελίδα λήψης του GPSBabel (ανατρέξτε στην ενότητα Πόροι) και κάντε κλικ στο κατάλληλο κουμπί λήψης για τον υπολογιστή και το λειτουργικό σας σύστημα . Εγκαταστήστε το λογισμικό ακολουθώντας τις υποδείξεις του εγκαταστάτη. Όταν ολοκληρωθεί, το πρόγραμμα εκτελείται.

Βήμα 2

Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού "Format" στο επάνω μέρος της οθόνης στην ενότητα Εισαγωγή και επιλέξτε "GPX /XML."

Βήμα 3 - Κάντε κλικ στην επιλογή "Όνομα αρχείου" και χρησιμοποιήστε το αναδυόμενο παράθυρο για να εντοπίσετε το αρχείο GPX. Κάντε κλικ στην επιλογή "Άνοιγμα".

Βήμα 4

Βγάλτε το μενού "Μορφοποίηση" στο κάτω μισό εξόδου της οθόνης και μεταβείτε στο "TomTom Itineraries (.itn)" αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το αρχείο ως διαδρομή ή αρχείο "TomTom POI (.ov2)", αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε ως αρχείο σημείων ενδιαφέροντος /σημείων ενδιαφέροντος.

Βήμα 5 - Κάντε κλικ στο "Όνομα αρχείου" για να πλοηγηθείτε στο φάκελο όπου θέλετε να αποθηκεύσετε το αρχείο. Πληκτρολογήστε ένα νέο όνομα αρχείου ή αντιγράψτε το παλιό, αλλά αλλάξτε την επέκταση αρχείου από GPX σε ITN ή OV2, όποιο από αυτά αντιστοιχεί στη μορφή που επιλέξατε στο προηγούμενο βήμα. Κάντε κλικ στην επιλογή "Αποθήκευση".

Ολοκληρώστε τη μετατροπή κάνοντας κλικ στο κουμπί "Εφαρμογή" στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας.

Μεταφορά αρχείου

Βήμα 1

Σύνδεση του TomTom One στον υπολογιστή χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο καλώδιο USB. Το TomTom Home εκτελείται αυτόματα

Βήμα 2 - Κάντε κλικ στην επιλογή "Εγκατάσταση στο TomTom" και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή "Ο Υπολογιστής μου".

Βήμα 3

Επιλέξτε το αρχείο ITN ή OV2 που έχετε μετατρέψει κάνοντας κλικ στο πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο όνομα αρχείου. Κάντε κλικ στην επιλογή "Εγκατάσταση". Το TomTom Home μεταφέρει το νέο αρχείο διαδρομής ή POI στο TomTom One. Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Η συσκευή μου" στην κάτω αριστερή γωνία της αρχικής οθόνης TomTom. Το πρόγραμμα σας λέει πότε μπορείτε να αποσυνδέσετε με ασφάλεια τη συσκευή σας.

Συμβουλές

Τα προγράμματα μετατροπής αρχείων, συμπεριλαμβανομένων του Extra POI Editor και του μετατροπέα ITN, προσφέρουν τη δυνατότητα χειροκίνητης επεξεργασίας του αρχείου GPX προτού αλλάξετε μορφές. Ενδέχεται να διαπιστώσετε ότι ορισμένα χαρακτηριστικά ή λειτουργίες είναι ευκολότερο να χρησιμοποιηθούν στα προγράμματα μετατροπής από ό, τι στο ίδιο το TomTom Home.

Το GPSBabel υποστηρίζει το Ubuntu και άλλες δημοφιλείς εκδόσεις Linux, καθώς και τα Windows και Macintosh. Οι τεχνικοί χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το GPSBabel για να μετατρέψουν αποτελεσματικά τα αρχεία GPX σε μορφή ITN ή OV2 από τη γραμμή εντολών των Windows ή Linux, χωρίς να χρησιμοποιήσουν τη διεπαφή που βασίζεται στο μενού.

Συναφής σύστασή

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα