υπολογιστή

* Γνώση Υπολογιστών >> υπολογιστή >> Λογισμικό

Πώς να δημιουργήσετε ένα νέο Shapefile

Το Shapefile είναι μια μορφή γεωδιαστημικού φορέα στο λογισμικό συστημάτων γεωγραφικών πληροφοριών (GIS). Το shapefile είναι μια συλλογή αρχείων που αποθηκεύει γεωμετρικά δεδομένα στις μορφές σημείων, γραμμών και πολυγώνων. Χαρακτηριστικά ή δεδομένα με τη μορφή shapefile καθιστούν ευκολότερη και ακριβέστερη την εκτέλεση χωρικής ανάλυσης. Ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται παρακάτω για να δημιουργήσετε το shapefile.

Εγκαταστήστε το λογισμικό ESRI ArcGIS στον υπολογιστή σας (ανατρέξτε στο σύνδεσμο στην ενότητα Πόροι παρακάτω). Κάντε κλικ στο κουμπί "Έναρξη" και, στη συνέχεια, επιλέξτε "Προγράμματα" "ArcGIS". Στη συνέχεια, επιλέξτε "Κατάλογος Arc". Αυτή η ενέργεια ανοίγει τον εξερευνητή καταλόγων τόξου. Ο κατάλογος Arc είναι σαν τον εξερευνητή παραθύρων αλλά ειδικά σχεδιασμένος για τη διαχείριση γεωγραφικών δεδομένων.

Περιηγηθείτε στο φάκελο στον οποίο θέλετε να δημιουργήσετε ένα shapefile. Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο, επιλέξτε "Νέα" και κάντε κλικ στο "Shapefile."

Εμφανίζεται το παράθυρο "Δημιουργία νέου shapefile". Δώστε στο shapefile ένα όνομα και επιλέξτε τον τύπο του shapefile που θέλετε να δημιουργήσετε (σημείο, πολυσέλιδος, πολύγωνο).

Επιλέξτε το σύστημα συντεταγμένων που θα θέλατε να προβάλλεται το shapefile σας. Για να επιλέξετε ένα σύστημα συντεταγμένων, κάντε κλικ στο κουμπί "Επεξεργασία".

Εμφανίζεται το παράθυρο "Περιήγηση στο σύστημα συντεταγμένων". Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ του γεωγραφικού συστήματος συντεταγμένων και του προβαλλόμενου συστήματος συντεταγμένων.

Κάντε κλικ στο "OK" για να δημιουργήσετε το shapefile. Μπορείτε να προσθέσετε το shapefile σας σε έναν χάρτη από τον κατάλογο Arc

Συναφής σύστασή

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα