υπολογιστή

* Γνώση Υπολογιστών >> υπολογιστή >> Τηλέφωνο

Πώς να ρυθμίσετε το μικρόφωνο για το φυσικό ομιλία Dragon

Ελέγξτε τον υπολογιστή σας και υπαγορεύστε το κείμενο χρησιμοποιώντας μόνο ένα μικρόφωνο και το λογισμικό Dragon Naturally Speaking. Πριν μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόγραμμα, ωστόσο, πρέπει να δημιουργήσετε ένα προφίλ χρήστη, να ρυθμίσετε το μικρόφωνό σας και να εκπαιδεύσετε το λογισμικό για να αναγνωρίσετε τη φωνή σας. Η εγκατάσταση του μικροφώνου διασφαλίζει ότι το Dragon Natural θα φτάσει στο καλύτερο δυνατό ποσοστό αναγνώρισης φωνής. Ο οδηγός εγκατάστασης του προγράμματος αυτοματοποιεί αυτήν την εργασία και θα μιλάτε στον υπολογιστή σας σύντομα μετά την εγκατάσταση του προϊόντος.

Ρύθμιση μικροφώνου

Βήμα 1

Συνδέστε ένα μικρόφωνο στον υπολογιστή σας και ξεκινήστε το Dragon Naturally Speaking. Ο οδηγός προφίλ ανοίγει

Βήμα 2

Κάντε κλικ στο κουμπί "Επόμενο" και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη, καθώς ο οδηγός σας βοηθά να δημιουργήσετε το προφίλ χρήστη σας.

Βήμα 3 - "όταν σας ζητηθεί. Ο οδηγός δημιουργεί το προφίλ σας και εμφανίζει τη σελίδα "Τοποθετήστε το μικρόφωνο"

Βήμα 4

Τοποθετήστε το μικρόφωνο μπροστά από το στόμα σας σύμφωνα με τις οδηγίες του οδηγού και κάντε κλικ στο κουμπί "Επόμενο". Εμφανίζεται η σελίδα "Ρύθμιση έντασης ήχου".

Βήμα 5 - Κάντε κλικ στην επιλογή "Έλεγχος έντασης ήχου". Ο οδηγός εμφανίζει ένα σύντομο απόσπασμα κειμένου.

Βήμα 6

Διαβάστε το κείμενο μέχρι να ακούσετε ένα ηχητικό σήμα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί "Επόμενο". Η σελίδα "Έλεγχος ποιότητας ήχου" ανοίγει

Κάντε κλικ στην επιλογή "Έλεγχος ποιότητας εκκίνησης" και διαβάστε το κείμενο σε αυτήν τη σελίδα. Το λογισμικό αναλύει την ομιλία σας και εκπέμπει μπιπ όταν ολοκληρωθεί. Εμφανίζει στη συνέχεια ένα μήνυμα που σας ενημερώνει για το αν ο έλεγχος ποιότητας έχει περάσει ή αποτύχει. Εάν ο οδηγός εμφανίζει ένα μήνυμα "Επίπεδο ήχου είναι πολύ χαμηλό", προχωρήστε στην επόμενη ενότητα για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα. Διαφορετικά, κάντε κλικ στο κουμπί "Επόμενο" για να ολοκληρώσετε την εργασία ρύθμισης μικροφώνου. Στη συνέχεια, μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον δράκο για να καταλάβετε τη φωνή σας, ακολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη, καθώς ο οδηγός σας καθοδηγεί σε αυτή την εργασία. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε να εκτελέσετε αυτήν την εργασία αργότερα. η επόμενη φορά που θα ξεκινήσει το πρόγραμμα, θα παρακάμψει το βήμα ρύθμισης μικροφώνου και θα σας οδηγήσει στην εργασία φωνητικής προπόνησης.

Σωστό πρόβλημα χαμηλής έντασης

Βήμα 1

Κάντε δεξί κλικ στο Εικονίδιο "Ηχείο" στο συρτάρι συστήματος στο κάτω μέρος της επιφάνειας εργασίας σας.

Βήμα 2 - Κάντε κλικ στην επιλογή "Συσκευές εγγραφής" για να εμφανιστεί το παράθυρο "Ήχος" που περιέχει τις συσκευές ήχου. Εντοπίστε το μικρόφωνό σας στη λίστα και κάντε κλικ σε αυτό. Κάντε κλικ στην επιλογή "Ιδιότητες" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή "Επίπεδα". Εμφανίζεται ένα ρυθμιστικό με το όνομα "Μικρόφωνο". Ο ρυθμιστής αυξάνει την ένταση του μικροφώνου όταν το μετακινείτε προς τα δεξιά και μειώνει την ένταση όταν το σύρετε προς τα αριστερά.

Βήμα 3

Σύρετε το ρυθμιστικό προς τα δεξιά. Κατά τη μεταφορά, ένας αριθμός εμφανίζεται στα δεξιά του ρυθμιστικού. Σύρετε το ρυθμιστικό μέχρι ο αριθμός να είναι "30" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "OK". Αυτό αυξάνει το επίπεδο έντασης του μικροφώνου σε μια τιμή 30 τοις εκατό.

Επιστρέψτε στον οδηγό Dragon Naturally Speaking και κάντε κλικ στο "Start Volume Check" για να ελέγξετε ξανά την ένταση του ήχου. Εάν εξακολουθείτε να έχετε το μήνυμα "Επίπεδο ήχου είναι πολύ χαμηλό", αυξήστε την ένταση του μικροφώνου όπως περιγράφηκε προηγουμένως και προσπαθήστε ξανά. Συνεχίστε να ρυθμίζετε την ένταση του ήχου μέχρι ο οδηγός να εμφανίσει ένα μήνυμα "Πέρασε".

Συμβουλές

Όταν τοποθετείτε ένα φορητό μικρόφωνο κατά τη διάρκεια της ρύθμισης, κρατήστε το στο πλάι του στόματός σας περίπου μία έως τρεις ίντσες μακριά. Εάν χρησιμοποιείτε ακουστικά, τοποθετήστε το μικρόφωνο στην πλευρά του στόματός σας περίπου μισή ίντσα μακριά. Μην αφήσετε το μικρόφωνο να αγγίξει το στόμα σας. Τοποθετήστε ένα μικρόφωνο πίνακα 18 έως 30 ίντσες μακριά από το στόμα και να εξαλείψετε οποιοδήποτε θόρυβο περιβάλλοντος εντός 15 ποδιών από το μικρόφωνο πίνακα κατά τη διάρκεια της ρύθμισης. Αυτά τα μικρόφωνα είναι ευαίσθητα και συλλέγουν αδέσποτους ήχους εύκολα.

Η Nuance, κατασκευαστής του Dragon Naturally Speaking, υπογραμμίζει τη σημασία της σταθερής τοποθέτησης του μικροφώνου σας μετά την αρχική ρύθμιση. Όταν χρησιμοποιείτε το λογισμικό, τοποθετήστε το μικρόφωνο στην ίδια θέση που χρησιμοποιήσατε όταν ρυθμίσατε το πρόγραμμα. Η αναγνώριση φωνής του προγράμματος θα είναι πιο ακριβής όταν το κάνετε αυτό.

Συναφής σύστασή

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα