υπολογιστή

* Γνώση Υπολογιστών >> υπολογιστή >> Μεσο ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Πώς να αντιγράψετε μουσική από CD σε Computer

Στοιχεία που θα χρειαστείτε

CDs

Υπολογιστής

Λογισμικό βιβλιοθήκης MP3 /WMA /AAC (iTunes, Windows Media Player, Audacity) ή λογισμικό αντιγραφής

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι τελικά θέλετε να διατηρήσετε μια μεγάλη μουσική βιβλιοθήκη στον υπολογιστή σας . Μπορεί να έχετε κουραστεί από την επαναφόρτωση του ίδιου CD με την πάροδο του χρόνου, οπότε σκεφτείτε να τα μετατρέψετε σε MP3 ή παρόμοια μορφή για μακροχρόνια αποθήκευση στον υπολογιστή σας. Η αντιγραφή μουσικής CD στον υπολογιστή σας είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία. Βεβαιωθείτε ότι κάνετε μόνο αντίγραφα για προσωπική σας χρήση και ότι δεν παραβιάζετε νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Αντιγραφή απευθείας

Τοποθετήστε το CD στη μονάδα CD του υπολογιστή

Ανοίξτε το Finder (σε Mac) ή το φάκελο My Computer (σε υπολογιστή). Εντοπίστε τη μονάδα CD μόλις φορτωθεί ο δίσκος.

Κάντε διπλό κλικ στη μονάδα CD. Αυτό θα πρέπει να ανοίξει ένα νέο παράθυρο που σας δείχνει μια λίστα αρχείων, συνήθως κάτι σαν το "Audio Track 1.WAV (ή AIF) .... Audio Track 2.WAV ..."

Στην επιφάνεια εργασίας σας, ή στη βιβλιοθήκη μέσων μουσικής σας, δημιουργήστε ένα νέο φάκελο και σύρετε όλα τα αρχεία ήχου από το CD στον νέο φάκελο. Αυτό θα δημιουργήσει μια επικάλυψη του CD στην υψηλότερη ποιότητα στον σκληρό δίσκο σας, αλλά θα απαιτήσει επίσης το μεγαλύτερο μέρος του χώρου. Ένα τυπικό CD ήχου περιέχει μεταξύ 400 και 700 megabytes δεδομένων ήχου.

Μέθοδος αντιγραφής MP3 /AAC /WMA

Ανοίξτε το λογισμικό μουσικής βιβλιοθήκης του υπολογιστή σας (iTunes, Windows Media

Εισαγάγετε το CD μουσικής στη μονάδα CD.

Περιμένετε να φορτωθεί ο δίσκος. Εάν έχετε πρόσβαση στο Internet, το λογισμικό της μουσικής βιβλιοθήκης πρέπει να συνδεθεί αυτόματα στο Internet CDDB (Βάση δεδομένων Compact Disc) και να πραγματοποιήσει λήψη όλων των πληροφοριών καλλιτέχνη, τραγουδιού και άλμπουμ. Εάν δεν το κάνετε αυτό, ίσως χρειαστεί να εισαγάγετε το όνομα του τίτλου καλλιτέχνη, άλμπουμ και τραγουδιού με το χέρι.

Αφού προσδιοριστούν οι πληροφορίες του CD, επιλέξτε "Εισαγωγή ήχου CD" από το μενού αρχείων του λογισμικό μουσικής βιβλιοθήκης.

Η διαδικασία αντιγραφής πρέπει να διαρκέσει περίπου πέντε με 10 λεπτά. Μόλις ολοκληρωθεί, θα έχετε όλη τη μουσική από το CD που εισάγεται στη μουσική βιβλιοθήκη του υπολογιστή σας ως συμπιεσμένα αρχεία ήχου και θα πρέπει να διαρκέσει μόνο περίπου 30 έως 50 megabytes.

Συναφής σύστασή

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα