ερώτηση

* Γνώση Υπολογιστών >> ερώτηση >> PC Αντιμετώπιση προβλημάτων

Πληροφορίες για τον υπολογιστή Καθαρισμός

Επειδή η σκόνη και τη βρωμιά συσσώρευση μπορεί να προκαλέσει τον υπολογιστή σας να υπερθερμανθεί ή ακόμα και να σταματήσει να λειτουργεί εντελώς , θα θελήσετε να ενσωματώσει μερικές τεχνικές καθαρισμού στο πρόγραμμά σας . Η σωστή φροντίδα και τον καθαρισμό μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τυχόν ανεπιθύμητες επισκευές ή δυσλειτουργίες , και μακροπρόθεσμα θα σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα .
Τύποι

Τα μέρη του υπολογιστή που εκτίθενται συχνά στα περισσότερα περιβαλλοντικά στοιχεία είναι το πληκτρολόγιο , ποντίκι, οθόνη και το εξωτερικό περίβλημα του ίδιου του επεξεργαστή . Αλλά η σκόνη μπορεί να καταφέρει να κάνει το δρόμο του μέσα από τον ίδιο τον υπολογιστή μέσω των αεραγωγών ανεμιστήρα. Όπως κρυώσει ο υπολογιστής σχεδιάζοντας το ζεστό αέρα μέσα από τους αεραγωγούς , μπορεί επίσης να φέρει σε σκόνη , όταν οι οπαδοί κυκλοφορούν . Για το λόγο αυτό, είναι επιτακτική ανάγκη να συμπεριλάβει τις οπές του ανεμιστήρα σε τακτικό καθαρισμό συντήρησης.
Εικόνων Χρονοδιάγραμμα
Η

ρουτίνας καθαρισμών πρέπει να εκτελούνται στον υπολογιστή σας κάθε 3 έως 4 Μήνες, ανάλογα με την τοποθεσία και τη σκόνη της έκθεση. Εάν έχετε έναν υπολογιστή τύπου πύργου που στηρίζεται στο πάτωμα , θα θέλετε να ακολουθήσετε το 3 - το σχέδιο 4 μηνών , επειδή έχει περισσότερες από μια πιθανότητα έκθεσης στη σκόνη σε αυτό το χαμηλότερο επίπεδο . Ωστόσο , αν έχετε ένα φορητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή που στηρίζεται σε ένα τραπέζι ή στο γραφείο , μπορείτε να είστε σε θέση να ακολουθήσει μια ρουτίνα καθαρισμού του κάθε 6 μήνες αντ 'αυτού.

Η Πρόληψη /Λύση

Καθαρίστε τη βρομιά και τη σκόνη από την οθόνη , περίβλημα και το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας , χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί εμποτισμένο με οινόπνευμα . Για ένα πληκτρολόγιο που είναι επιπλέον βρώμικο , να δώσει μια απαλή πλευρά κούνημα για να απελευθερώσει ψίχουλα ή άλλα μικρά αντικείμενα που μπορεί να σφηνωθεί ανάμεσα στα πλήκτρα . Ο ψεκασμός πεπιεσμένου αέρα σε κονσέρβα πάνω στο πληκτρολόγιο , θα βοηθήσει επίσης να απομακρύνετε τυχόν ξένα αντικείμενα και σκόνης που έχουν εγκατασταθεί στο εσωτερικό . Καθαρίστε το εξωτερικό του ποντικιού με το βρεγμένο πανί , καθώς και . Μπορείτε έπειτα να ανοίξετε το κάτω μέρος και να εξαλείψει την περιοχή που στεγάζει την μπάλα , για να κρατήσει γλιστρώντας ομαλά κατά μήκος του το mouse pad . Τέλος , καθαρίστε διεξόδους ανεμιστήρα του υπολογιστή σας με τον ψεκασμό του κονσερβοποιημένα αέρα μέσα στους αεραγωγούς , χρησιμοποιώντας γρήγορες εκρήξεις . Η κονσέρβα αέρα θα βοηθήσει να αποσπάσει τη σκόνη που μπορεί να σταματήσει την περιστροφή του ανεμιστήρα από την σε πλήρη δυναμικότητα .
Εικόνων Εκτιμήσεις
Η

Μπορεί να θέλετε να εξετάσει το άνοιγμα του περιβλήματος του υπολογιστή με ένα κατσαβίδι και ηλεκτρική σκούπα έξω τη σκόνη που έχει διευθετηθεί πέρα από τους αεραγωγούς του ανεμιστήρα . Αλλά είναι σημαντικό να ελέγξετε με τον κατασκευαστή του υπολογιστή σας πρώτα , γιατί μερικές φορές το άνοιγμα ενός υπολογιστή μπορεί να ακυρώσει την εγγύηση . Εάν αυτό δεν ισχύει για εσάς , ανατρέποντας τη βίδα που κατέχουν το περίβλημα μαζί, και τραβώντας , θα εκθέσει την εσωτερική μονάδα σκληρού δίσκου και CPU . Απαλά , ψεκάστε τα σκονισμένα περιοχές στο εσωτερικό με την κονσέρβα αέρα για να αφαιρέσετε , και να σφραγίσει το back up .
Εικόνων Προειδοποίηση
Η

πάντα εκτός λειτουργίας και αποσυνδέστε τον υπολογιστή σας και να παρακολουθεί από η έξοδος πριν από την εκτέλεση κάθε είδους συντήρησης. Με αυτόν τον τρόπο , θα εξαλείψει την πιθανότητα του να πάρει σοκαρισμένος ή προκαλώντας βραχυκύκλωμα προς την ιδιοσυγκρασία εξαρτήματα στο εσωτερικό του υπολογιστή σας . Επίσης, να θυμάστε ποτέ να ψεκάσει κάθε είδους υγρά προϊόντα καθαρισμού απευθείας σε οποιοδήποτε μέρος του υπολογιστή . Όλα τα υγρά πρέπει πρώτα να χρησιμοποιούνται με φειδώ σε ένα πανί καθαρισμού , το οποίο μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για να σκουπίσει τον υπολογιστή .
Εικόνων εμπειρογνωμόνων Insight
Η

Αν η σκέψη του καθαρισμού και το άνοιγμα μέχρι το περίβλημα του υπολογιστή σας είναι πάρα πολύ συντριπτική για σας , μπορεί να θέλετε να το πάτε στον πλησιέστερο αντιπρόσωπο του υπολογιστή σας για καθαρισμούς συντήρησης . Επικοινωνία με διάφορα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών στην περιοχή σας που προσφέρουν καθαρισμό του υπολογιστή και επισκευές θα βοηθήσει να συγκεντρώσει πληροφορίες για τις τιμές και τις συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσει να λάβει τεκμηριωμένη απόφαση για το πού να πάνε .
Η
εικόνων

Συναφής σύστασή

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα