Υλικό υπολογιστών

* Γνώση Υπολογιστών >> Υλικό υπολογιστών >> RAM , κάρτες και Μητρικές

Η ιστορία του PC Memory

Η ιστορία των προσωπικών υπολογιστών ( PC ) η μνήμη είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι εντοπισμού του μετασχηματισμού του υπολογιστή ως ένα γιγάντιο μονολιθικό αριθμομηχανή σε ένα desktop μηχάνημα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος . Μολονότι μαγνητική μνήμη πυρήνα προϋπήρχε μνήμη του υπολογιστή , είναι η τεχνική ακρογωνιαίος λίθος που καθιστά δυνατή σύγχρονη μνήμη. Η έννοια των bits που πραγματοποιήθηκε σε μια ενεργή μήτρα μεταφέρει καλά σε μνήμη τυχαίας προσπέλασης ( RAM) . Περαιτέρω πρόοδος στη μνήμη περιλαμβάνεται το Single Inline Memory Module ( SIMM ) , Σύγχρονη Dynamic RAM ( SDRAM ) και Double Data Rate SDRAM ( DDR ) . Μαγνητική μνήμη
Η

μαγνητική μνήμη πυρήνα ήταν ένας τύπος που χρησιμοποιείται στα μέσα του 20ου αιώνα, που χρησιμοποιούνται φερρίτη δαχτυλίδια ανασταλεί στις διασταυρώσεις των καλωδίων διέλευσης . Αυτό έκανε μία μήτρα φορτισμένων πυρήνων που θα μπορούσε να χαρτογραφηθεί. Οι πυρήνες φερρίτη κράτησε τα θετικά φορτία που εκπροσωπούνται bits . Αυτό είναι όπου παίρνουμε τον όρο " core dump , " ένα κατάλοιπο φράση χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα . Εικόνων
Transistor - βάση RAM
Η

Όταν εφευρέθηκαν τρανζίστορ , θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα τσιπ για την αποθήκευση δεδομένων σε μια σειρά εσωτερικών διακοπτών που ήταν είτε εντός είτε εκτός με βάση το ρεύμα που εφαρμόζεται σε αυτούς. Αυτή η μνήμη ήταν εκπληκτικά μικρό σε σύγκριση με τους προηγούμενους τύπους της μνήμης και κατέστη δυνατή η σύγχρονη υπολογιστή στο σπίτι . Κατά την πρώτη , η μητρική πλακέτα καλύφθηκε με ένα πεδίο των μαρκών που συγκολλήθηκαν και με την προϋπόθεση μνήμης που δεν μπορεί να αλλάξει ή να αναβαθμιστούν χωρίς φυσικά την απομάκρυνση των τσιπ με ένα κολλητήρι .

Η SIMM

Η ενιαία μονάδα Inline Memory ( SIMM ), ήταν ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, διότι ήταν ένα μικρό κύκλωμα του σκάφους με τσιπ μνήμης σε αυτό που θα μπορούσε να εγκατασταθεί ή να αφαιρεθεί σε μια υποδοχή στη μητρική πλακέτα . Αυτό έσωσε χώρο για τη μητρική πλακέτα και σήμαινε μνήμης θα μπορούσε να αλλάξει αν πήγε άσχημα, ή να αναβαθμιστεί με ένα SIMM που είχαν μεγαλύτερη χωρητικότητα .
Εικόνων SDRAM
Η

Σύγχρονη Dynamic RAM ( SDRAM ) ήταν ένα άλμα προς τα εμπρός στην ταχύτητα του υπολογιστή . Πριν από αυτό , οι υπολογιστές που χρησιμοποιούνται ασύγχρονη RAM , πράγμα που σημαίνει ότι το ρολόι του υπολογιστή και η μνήμη RAM δεν ήταν συγχρονισμένες . Εξαιτίας αυτού , η μνήμη RAM δεν έχουν πάντα τα δεδομένα, όταν η CPU ρώτησε γι 'αυτό , και η CPU μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε για μια απάντηση πριν από την εκτέλεση υπολογισμών . Με την έλευση της SDRAM , ήταν πάντοτε χρονικά μεταξύ τους , έτσι ώστε όταν υπήρχε μια ερώτηση , η μνήμη RAM έχει η απάντηση έτοιμη .
Εικόνων DDR
Η

Double Data Rate SDRAM ( DDR) ήταν το ίδιο είδος της μνήμης RAM, SDRAM με μια σημαντική διαφορά : Περιελάμβανε τεχνολογία που επέτρεψε την μνήμη για να διαβάσει ή να γράψει στην αρχή και το τέλος του κύκλου ρολογιού και όχι μόνο μία φορά . Αυτό σήμαινε ότι το ίδιο ποσό της μνήμης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί δύο φορές πιο συχνά .
Η
εικόνων

Συναφής σύστασή

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα