Για να προστατεύσετε τα εμπιστευτικά σας αρχεία, αφιερώστε χρόνο για να διαγράψετε ασφαλώς τον σκληρό δίσκο σας πριν πουλήσετε ή δώσετε τον υπολογιστή σας. Η απλή διαγραφή αρχείων και η άδειαση του Κάδου Ανακύκλωσης του Mac δεν αρκεί· αυτές οι πληροφορίες μπορούν εύκολα να ανακτηθούν χρησιμοποιώντας ευρέως διαθέσιμο λογισμικό. Ευτυχώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Disk Utility του Mac σας για να διαγράψετε ασφαλώς όλες τις πληροφορίες από τον σκληρό δίσκο σας.
Εισάγετε το Mac OS X Install ή Software Restore CD στον δίσκο του υπολογιστή σας, και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας κρατώντας πατημένο το πλήκτρο "C".
Επιλέξτε την προτιμώμενη γλώσσα και πατήστε "Continue".
Από τη γραμμή μενού στο παράθυρο Mac OS X Installer, επιλέξτε "Disk Utility".
Στην αριστερή πλευρά του παραθύρου Disk Utility, επιλέξτε τον σκληρό δίσκο σας, και στη δεξιά, επιλέξτε την καρτέλα "Erase".
Από το αναπτυσσόμενο "Volume Format", επιλέξτε την επιλογή "Mac OS Extended (Journaled)".
Πληκτρολογήστε νέο όνομα για τον σκληρό δίσκο σας στο πεδίο "Name" και πατήστε το κουμπί "Security Options".
Από τις Secure Erase Options, επιλέξτε είτε το "7-Pass Erase" είτε το "35-Pass Erase". Και οι δύο επιλογές θα αντιγράψουν τα δεδομένα σας με μηδενικά αρκετές φορές, και και οι δύο παρέχουν πολύ υψηλό επίπεδο ασφαλείας. Πατήστε "OK".
Πατήστε "Erase", και επιβεβαιώστε ότι θέλετε να διαγράψετε τον δίσκο. Περιμένετε ενώ το Disk Utility αποσυνδέει, διαγράφει και μετονομάζει τον σκληρό δίσκο σας. Αυτό θα διαρκέσει αρκετές ώρες αν επιλέξατε την επιλογή 7-Pass, ή σχεδόν μια ημέρα αν επιλέξατε την επιλογή 35-Pass.
Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.