Εισαγωγή
Όταν πωλείτε τον Mac σας, είναι κρίσιμο να αφαιρέσετε όλες τις πληροφορίες από τον σκληρό δίσκο διαγράφοντάς τον ολοκληρωτικά - ή "μηδενίζοντας" τα δεδομένα. Σύμφωνα με την Apple, η διαγραφή αρχείων μέσω του καλαθιού ανακύκλωσης και η εκκένωσή του απλώς τα αφαιρεί από τον κατάλογο. Για να τα αφαιρέσετε οριστικά από τον δίσκο, πρέπει να γίνει "μηδενισμός" (zero out). Ο μηδενισμός προστατεύει τα δεδομένα σας αλλάζοντας τον δυαδικό κώδικα στον δίσκο σε 0, αποτρέποντας τα προγράμματα ανάκτησης να ανακτήσουν διαγραμμένες πληροφορίες.
Απαιτούμενα
- Δίσκος εγκατάστασης Mac OS X
Οδηγίες
- Εισαγάγετε τον δίσκο εγκατάστασης Mac OS X στη μονάδα δίσκων, πατήστε το εικονίδιο "Apple" στη γραμμή μενού στην κορυφή της οθόνης, επιλέξτε "Επανεκκίνηση" και πάλι "Επανεκκίνηση".
- Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο "C" για να εκκινήσει από τον δίσκο εγκατάστασης. Πατήστε "Installer" στην κορυφή της οθόνης και επιλέξτε "Open Disk Utilities".
- Επιλέξτε τον σκληρό δίσκο που θέλετε να διαγράψετε και πατήστε το κουμπί "Erase".
- Επιλέξτε "Mac OS Extended" στο μενού "Volume Format", πατήστε "Options", τικαρίστε το κουτί "Zero All Data", πατήστε "OK" και μετά πάλι "Erase".
- Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαγραφή. Μια πλήρης διαγραφή μπορεί να διαρκέσει έως 90 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του δίσκου. Όταν ολοκληρωθεί, ο υπολογιστής θα επανεκκινήσει.