Το MacBook αποθηκεύει την δραστηριότητά σας (πλοήγηση, εφαρμογές) μέχρι να ξεγραφτεί ή να διαγραφεί μηχανικά. Αν μοιράζεστε τον υπολογιστή, είναι σημαντικό να καθαρίζετε τακτικά το ιστορικό για την προστασία της ιδιωτικότητας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ιδιωτική πλοήγηση του browser.
Απαιτούμενα
Οδηγίες
- Κάντε κλικ στο εικονίδιο Apple (γoniά πάνω αριστερά) και μεταβείτε σε «Πρόσφατα αντικείμενα» (Recent Items).
- Επιλέξτε «Καθαρισμός μενού» (Clear Menu) από το αναδυόμενο μενού.
- Ανοίξτε το Safari (από το Dock ή τον φάκελο Εφαρμογές).
- Κάντε κλικ στο μενού «Safari» > «Επαναφορά Safari» (Reset Safari). Επιλέξτε όλα τα τετραγωνάκια για διαγραφή προσωρινών αρχείων, ιστορικού, cookies και αυτόματης συμπλήρωσης. Πατήστε «Επαναφορά».
- Ανοίξτε το Firefox. Μενού «Εργαλεία» (Tools) > «Καθαρισμός πρόσφατου ιστορικού» (Clear Recent History). Αλλάξτε το εύρος σε «Τα πάντα» (Everything) και πατήστε «Καθαρισμός τώρα» (Clear Now).
- Στο Firefox, πηγαίνετε σε «Προτιμήσεις» (Preferences) > «Προηγμένα» (Advanced) > «Αποθήκευση εκτός σύνδεσης» (Offline Storage) και πατήστε «Καθαρισμός τώρα».