Υλικό υπολογιστών

* Γνώση Υπολογιστών >> Υλικό υπολογιστών >  >> Υπολογιστές Apple

Πώς να διαγράψετε το ιστορικό Google στο MacBook

Κάθε φορά που αναζητάτε λέξεις-κλειδιά ή ιστοσελίδες χρησιμοποιώντας την μηχανή αναζήτησης Google στο MacBook σας, το browser σας αποθηκεύει το ιστορικό αναζήτησης ως τρόπο να ανακτήσει γρήγορα προηγούμενες αναζητήσεις. Αν και η αποθήκευση του ιστορικού Google είναι ωφέλιμη αν είστε ο μόνος χρήστης του φορητού, το ιστορικό σας είναι διαθέσιμο σε οποιονδήποτε χρήστη που έχει πρόσβαση στον υπολογιστή σας εκτός αν καθαρίσετε το ιστορικό μετά από κάθε χρήση. Ανάλογα με το Internet browser σας, μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε το ιστορικό Google να καθαρίζεται μετά το κλείσιμο της εφαρμογής για το ανώτερο επίπεδο ιδιωτικότητας.

Απαιτούμενα

  • Safari 4.0 ή νεότερη έκδοση
  • Firefox 3.0 ή νεότερη έκδοση

Οδηγίες

Διαγραφή Ιστορικού στο Safari

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Safari" στο Dock της οθόνης σας. Εναλλακτικά, κάντε κλικ "Go" στη γραμμή μενού στην κορυφή της οθόνης. Κάντε κλικ "Applications", μετά διπλό κλικ στο εικονίδιο "Safari" για να τρέξετε την εφαρμογή.

  2. Κάντε κλικ στο βελάκι "Down" δίπλα στο μεγεθυντικό φακό στο "Search" bar, που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του browser Safari.

  3. Επιλέξτε "Clear Recent Searches" στο αναπτυσσόμενο μενού για να καθαρίσετε το ιστορικό Google σας.

  4. Κάντε κλικ "Safari" στη γραμμή μενού. Επιλέξτε "Reset Safari" από το αναπτυσσόμενο μενού. Επιλέξτε τα τετραγωνάκια δίπλα στις επιλογές "Clear history", "Remove all cookies" και "Empty the cache".

  5. Κάντε κλικ στο κουμπί "Reset" για να ολοκληρώσετε την επαναφορά του browser.

Διαγραφή Ιστορικού στο Firefox

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Firefox στο MacBook σας. Κάντε κλικ "Firefox" στη γραμμή μενού. Επιλέξτε "Preferences" και κάντε κλικ το κουμπί "Privacy".

  2. Κάντε κλικ τον υπερσύνδεσμο "Clear your recent history". Κάντε κλικ το αναπτυσσόμενο μενού στο παράθυρο "Clear Recent History". Επιλέξτε "Everything" στο αναπτυσσόμενο μενού, μετά κάντε κλικ "Clear Now".

  3. Κάντε κλικ το αναπτυσσόμενο μενού "Remember History". Επιλέξτε "Never Remember History" στις επιλογές μενού. Κάντε κλικ το κόκκινο κουμπί στην επάνω αριστερή γωνία για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Διαγραφή Google Web History

  1. Ανοίξτε τον Internet browser σας. Κάντε κλικ τον υπερσύνδεσμο "Sign In" στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου browser.

  2. Κυλήστε προς τα κάτω στην ενότητα "Query Suggestions" του παραθύρου browser. Κάντε κλικ τον υπερσύνδεσμο "Web History". Κάντε κλικ "Remove Items" στην αριστερή πλευρά του παραθύρου browser, μετά κάντε κλικ τον σύνδεσμο "All" στην κορυφή του παραθύρου.

  3. Κάντε κλικ το κουμπί "Remove" για να καθαρίσετε τα στοιχεία Google web history στη σελίδα, ή κάντε κλικ τον σύνδεσμο "Clear Entire Web History" στην κορυφή του παραθύρου browser. Κάντε κλικ το κουμπί "Clear History" για να επιβεβαιώσετε τη διαγραφή του web history σας. Αν καθαρίσετε ολόκληρο το web history, το Google δεν θα αποθηκεύει κανένα από το ιστορικό αναζήτησης σας μέχρι να ξαναενεργοποιήσετε την υπηρεσία.

Σχετικά άρθρα

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.