Υλικό υπολογιστών

* Γνώση Υπολογιστών >> Υλικό υπολογιστών >  >> Υπολογιστές Apple

Πώς να Επανεγκαταστήσετε ένα MacBook

Αν το MacBook σας είναι βραδύ ή ξεκινά να έχει παράξενα ζητήματα απόδοσης, ή αν έχετε προσθέσει προγράμματα που μπορεί να έχουν βλάψει το λογισμικό συστήματος, μπορεί να χρειαστεί να επανεγκαταστήσετε το Mac OS X. Κάθε MacBook που αποστέλλεται από την Apple έρχεται με τους αρχικούς δίσκους λογισμικού OS X και, με τις απλές, στην οθόνη οδηγίες που παρέχονται κατά την εγκατάσταση, η επανεγκατάσταση ενός MacBook είναι γρήγορη και αποτελεσματική λύση για επαναφορά του MacBook στις αρχικές του εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Απαιτούμενα

  • Δίσκους εγκατάστασης Mac OS X 10.4 και νεότερο
  • Λειτουργική οπτική μονάδα

Οδηγίες

  1. Αποθηκεύστε τα πάντα τα δεδομένα σας σε αφαιρούμενη αποθήκευση, όπως εξωτερικός σκληρός δίσκο, CDs ή DVDs.

  2. Εισάγετε τον DVD εγκατάστασης Mac OS X που έρχεται με το MacBook σας. Διπλό κλικ στο «Install Mac OS X» όταν ανοίξει το παράθυρο. Κλικ στο μπλε κουμπί «Restart» όταν ανοίξει το επόμενο παράθυρο «Install Mac OS X», δείχνοντας ότι ο υπολογιστής σας θα ξεκινήσει τη διαδικασία εγκατάστασης.

  3. Εισάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης επιπέδου διαχειριστή όταν ανοίξει το παράθυρο διαλόγου «Install Mac OS X requires that you type your password». Κλικ «OK».

  4. Επιλέξτε την προτίμηση γλώσσας σας από τη λίστα όταν επανεκκινεί το MacBook. Κλικ στο μπλε βελάκι προς τα εμπρός για να συνεχίσετε.

  5. Σημειώστε το παράθυρο «Leopard Installer» που ανοίγει. Για να εγκαταστήσετε το Mac OS X, κλικ continue. Συμφωνήστε με τους όρους χρήσης στην άδεια χρήσης, και μετά κλικ continue.

  6. Επιλέξτε προορισμό για το Mac OS X κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του σκληρού δίσκου.

  7. Κλικ στο κουμπί «Options» και επιλέξτε μια επιλογή για εγκατάσταση. Επιλέξτε «Archive and Install» αν επιθυμείτε να εγκαταστήσετε νέα έκδοση OS X αλλά να αφήσετε τα παλιά αρχεία συστήματος και να τα μετακινήσετε σε νέο φάκελο που ονομάζεται «Previous System». Αυτό θα σας επιτρέψει να ανακτήσετε τα αρχεία σας αν αλλάξετε γνώμη.

  8. Επιλέξτε «Preserve User and Network Settings» αν επιθυμείτε να διατηρήσετε τους λογαριασμούς χρηστών και τους φακέλους home.

  9. Επιλέξτε την επιλογή «Erase and Install» για να διαγράψετε μόνιμα τον σκληρό δίσκο σας από όλα τα δεδομένα, αρχεία συστήματος και φακέλους. Κλικ «OK» και continue. Η εγκατάσταση θα ξεκινήσει και ο υπολογιστής σας θα επανεκκινήσει όταν ολοκληρωθεί.

  10. Επανεγκαταστήστε τυχόν δεδομένα που έχετε χάσει εισάγοντας τους δίσκους backup σας ή επανεγκαθιστώντας από τον εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Σχετικά άρθρα

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.