Οι ρυθμίσεις συστήματος του Macintosh υπολογιστή σας σας επιτρέπουν να κάνετε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του υπολογιστή, και πρέπει να κλειδωθούν αν μοιράζεστε τον υπολογιστή σας με άλλους χρήστες. Ως διαχειριστής του υπολογιστή σας, τυχόν αλλαγές όπως εγκατάσταση και αφαίρεση εφαρμογών απαιτούν τη χρήση του κωδικού σας για επιβεβαίωση της ενέργειας, και εμποδίζουν τους χρήστες guest ή όσους έχουν περιορισμένη πρόσβαση από τη δυνατότητα να βλάψουν τον υπολογιστή σας. Για περαιτέρω προστασία, το κλείδωμα της επιφάνειας εργασίας περιορίζει άλλους από την πρόσβαση στην επιφάνεια εργασίας σας ενώ είστε μακριά από τον υπολογιστή.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο μενού "Apple" στη γραμμή μενού που βρίσκεται στην κορυφή της οθόνης της επιφάνειας εργασίας.
Κάντε κλικ στο "System Preferences" στο αναπτυσσόμενο μενού, και κάντε κλικ στην εικονίδα "Security" στο παράθυρο για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις ασφαλείας σας.
Κάντε κλικ στην καρτέλα "General" στην κορυφή του παραθύρου, και κάντε κλικ στο τετραγωνίδιο δίπλα στο "Require password immediately after sleep or screen saver begins".
Κάντε κλικ στο τετραγωνίδιο δίπλα στο "Require a password to unlock each System Preferences pane".
Κάντε κλικ στο κλείδωμα στην κάτω αριστερή γωνία του παραθύρου για να κλειδώσετε τις ρυθμίσεις, και κάντε κλικ στο βελάκι αριστερά στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου για να επιστρέψετε στο κύριο παράθυρο System Preferences.
Κάντε κλικ στην εικονίδα "Desktop and Screen Saver", και κάντε κλικ στην καρτέλα "Screen Saver". Κάντε κλικ σε ένα screen saver στην πλαϊνή μπάρα του παραθύρου Screen Saver, και σύρετε την καρτέλα στη μπάρα "Start Screen Saver" για να προσαρμόσετε τον χρόνο πριν το screen saver ξεκινήσει αυτόματα.
Κάντε κλικ στο κόκκινο κουμπί στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου για να αποθηκεύσετε και να βγείτε από τις System Preferences.
Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.