Υλικό υπολογιστών

* Γνώση Υπολογιστών >> Υλικό υπολογιστών >  >> Υπολογιστές Apple

Πώς να Διαγράψετε (Wipe) ένα Mac G4

Η διαγραφή (wiping) του υπολογιστή Mac G4 σας θα διαγράψει όλα τα δεδομένα που έχετε αποθηκεύσει στον σκληρό δίσκο. Αυτό είναι γνωστό και ως ξαναμορφοποίηση (reformatting) του σκληρού δίσκου. Συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι ξαναμορφοποιούν έναν σκληρό δίσκο είναι για να διαγράψουν προσωπικά δεδομένα πριν μεταφέρουν τον υπολογιστή σε άλλο άτομο και για να βελτιώσουν τη λειτουργία του υπολογιστή. Ο δισκός λειτουργίας Mac G4 έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται για να τρέξει το Mac G4 σας και κατά τη διαδικασία ξαναμορφοποίησης θα επανεγκαταστήσει όλα τα στοιχεία. Αν το Mac G4 σας έχει κατεστραμμένα στοιχεία, η διαδικασία ξαναμορφοποίησης θα λύσει το ζήτημα.

Απαιτούμενα

  • Δίσκος λειτουργίας Mac G4

Οδηγίες

  1. Τοποθετήστε τον δίσκο λειτουργίας σας στο ταμείο CD στο Mac G4 σας. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή. Όταν ο υπολογιστής ξανανοίξει, θα εκκινήσει από το CD και θα ξεκινήσει η διαδικασία ξαναμορφοποίησης. Η οθόνη που θα δείτε θα είναι πολύ βασική και αδιάφορη με κείμενο και χωρίς εικόνες.

  2. Εισάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή. Η ξαναμορφοποίηση δεν θα γίνει μέχρι να μπορείτε να εισάγετε αυτές τις πληροφορίες. Αυτό είναι παράγοντας ασφαλείας για να αποφευχθεί να μπορεί κανείς να ξαναμορφοποιήσει τον υπολογιστή σας.

  3. Κοιτάξτε στην κορυφή της οθόνης και βρείτε την καρτέλα "menu". Κάντε κλικ στην καρτέλα και μετά επιλέξτε "Disk Utility" από τις επιλογές. Εντοπίστε τον σκληρό δίσκο που θέλετε να ξαναμορφοποιήσετε και κάντε κλικ στο "Erase" (Διαγραφή).

  4. Εισάγετε ένα όνομα για τον σκληρό δίσκο. Αυτό μπορεί να είναι οποιοδήποτε όνομα της επιλογής σας. Επιλέξτε την επιλογή "High Level Format" και κάντε κλικ στο "OK".

  5. Περιμένετε να ξαναμορφοποιηθεί ο δίσκος. Ο χρόνος θα ποικίλλει βάσει του πόσα δεδομένα ήταν στον υπολογιστή σας.

  6. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή αν το Mac G4 δεν επανεκκινεί μόνο του. Θα ζητηθεί να ρυθμίσετε τον υπολογιστή. Το Mac G4 θα επαναφερθεί στις ρυθμίσεις εργοστασίου. Αν υπάρχει οποιοδήποτε ζήτημα, επαναλάβετε τη διαδικασία αλλά επιλέξτε "Low Level Format".

Σχετικά άρθρα

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.