Η Απομακρυσμένη Πρόσβαση (Remote Access) είναι χρήσιμη λειτουργία του Mac OS X που σας επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία στον υπολογιστή σας από οπουδήποτε. Η Απομακρυσμένη Πρόσβαση επιτρέπει επίσης σε οποιονδήποτε με τα διαπιστευτήρια διαχειριστή σας να αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία στον υπολογιστή σας, γι' αυτό είναι καλή ιδέα να την απενεργοποιήσετε αν δεν τη χρησιμοποιείτε πραγματικά. Πρέπει να απενεργοποιήσετε την απομακρυσμένη πρόσβαση στις Συστημικές Προτιμήσεις στον πραγματικό υπολογιστή σας και όχι μέσω της απομακρυσμένης σύνδεσής σας.
Κάντε κλικ στο μενού Apple στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης του MacBook σας και επιλέξτε Συστημικές Προτιμήσεις. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις Συστημικές Προτιμήσεις μέσω του εικονιδίου στο Dock και του φακέλου Εφαρμογές.
Κάντε κλικ στο πάνελ Κοινή Χρήση (Sharing) κάτω από την κεφαλίδα Δίκτυο και Διαδίκτυο (Network & Internet). Αν έχετε κλειδωμένες τις ρυθμίσεις κοινής χρήσης, κάντε κλικ στο κλείδωμα στην κάτω δεξιά γωνία και εισάγετε τον κωδικό διαχειριστή για το MacBook σας.
Αποεπιλέξτε τα πλαίσια ελέγχου δίπλα στις επιλογές Απομακρυσμένη Σύνδεση (Remote Login) και Απομακρυσμένη Διαχείριση (Remote Management). Κάντε κλικ ξανά στο κλείδωμα και ξανεισάγετε τον κωδικό διαχειριστή αν θέλετε να αποτρέψετε μελλοντικές αλλαγές. Κλείστε τις Συστημικές Προτιμήσεις σας.
Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.