Όταν πολλοί άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε Mac που τρέχει OS X 10.6, также γνωστό ως «Snow Leopard», ο ιδιοκτήτης ή διαχειριστής του υπολογιστή μπορεί να δημιουργήσει λογαριασμό χρήστη για κάθε άτομο για να διατηρήσει ξεχωριστά αρχεία, φακέλους και προτιμήσεις. Αν δεν θέλετε πλέον ένα άτομο να έχει πρόσβαση στον υπολογιστή, μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό χρήστη. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε δημιουργήσει λογαριασμό για συνομιλητή ή για επισκέπτη να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή σας προσωρινά και μετά θέλετε να διαγράψετε τον λογαριασμό χρήστη όταν αυτό το άτομο δεν μένει πλέον μαζί σας.
Οδηγίες
- Συνδεθείτε στο Mac με λογαριασμό διαχειριστή.
- Κάντε κλικ στο λογότυπο «Apple» στην επάνω αριστερή γωνία του μενού Finder και μετά κάντε κλικ στο «Προτιμήσεις Συστήματος».
- Κάντε κλικ στο «Λογαριασμοί».
- Κάντε κλικ στο εικονίδιο κλειδιού στο κάτω μέρος του παραθύρου Λογαριασμών και μετά πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασής σας στη προτροπή.
- Κάντε κλικ στο όνομα του λογαριασμού χρήστη που θέλετε να διαγράψετε, το οποίο βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του παραθύρου Λογαριασμών.
- Κάντε κλικ στο πρόσημο «Μείον» κάτω από το όνομα λογαριασμού χρήστη στην αριστερή πλευρά του παραθύρου Λογαριασμών. Εμφανίζεται μήνυμα που σας ζητά να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να διαγράψετε τον λογαριασμό χρήστη. Επιλέξτε επιλογή για το αν να αποθηκεύσετε ή να διαγράψετε τον φάκελο Home του λογαριασμού χρήστη.
- Κάντε κλικ στο «OK». Ο λογαριασμός χρήστη διαγράφεται.
- Κάντε κλικ στο «Προτιμήσεις Συστήματος» από το μενού Προτιμήσεων Συστημάτων και μετά κάντε κλικ στο «Έξοδος Προτιμήσεων Συστημάτων».