Αν αποφασίσατε να αποθέσετε το MacBook Pro σας, για οποιοδήποτε λόγο, δεν θέλετε ο άνθρωπος που θα το χρησιμοποιήσει μετά σας να έχει πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά σας στοιχεία, έγγραφα και δεδομένα. Είναι απόλυτα απαραίτητο να κάνετε backup και μετά να διαγράψετε τα προσωπικά σας στοιχεία πριν αποθέσετε το φορητό σας. Ανεξάρτητα από τη μέθοδο που επιλέγετε για να καθαρίσετε το MacBook Pro σας, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι διαγράφετε τα προσωπικά σας αρχεία, έγγραφα, μουσική, φωτογραφίες, βίντεο, bookmarks και προτιμήσεις.
Η αφαίρεση των προσωπικών σας αρχείων και εγγράφων είναι το πρώτο λογικό βήμα αν αποθέτετε το MacBook Pro σας. Ξεκινήστε αδειάζοντας τον φάκελο «Documents» και μετά προχωρήστε στο εκκαθάριση της επιφάνειας εργασίας σας. Διαγράψτε τυχόν φακέλους που δημιουργήσατε σε διάφορες τοποθεσίες επίσης. Θα θέλετε επίσης να αφαιρέσετε τις επαφές Address Book και να διαγράψετε τους λογαριασμούς email από το Mail.
Το bundle λογισμικού iLife περιλαμβάνει iTunes, iPhoto, iCal, Safari και iWeb. Αυτό σημαίνει επίσης ότι αυτές οι εφαρμογές περιέχουν τη μουσική σας, προσωπικές φωτογραφίες, στοιχεία ημερολογίου, bookmarks και πιθανούς ιστότοπους που έχετε δημιουργήσει στο Mac σας. Αδειάστε τις βιβλιοθήκες στο iTunes και iPhoto και βεβαιωθείτε να μετακινήσετε όλα τα στοιχεία στον Κάδο, αντί να τα αφαιρέσετε απλώς από τη βιβλιοθήκη σας. Πρέπει επίσης να διαγράψετε όλα τα bookmarks και να επαναφέρετε το Safari, να διαγράψετε όλα τα ημερολόγια και γεγονότα iCal, και να αφαιρέσετε και sites από το iWeb επίσης.
Οι λογαριασμοί χρηστών περιέχουν πολλά προσωπικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων ρυθμίσεων, κλειδιών κωδικών, λογαριασμών mail και bookmarks. Για να αφαιρέσετε λογαριασμούς χρηστών, πηγαίνετε στα System Preferences και κάντε κλικ το παράθυρο «Accounts». Κάντε κλικ έναν λογαριασμό και μετά κάντε κλικ το πρόσημο «-» κάτω από τη λίστα λογαριασμών. Για να διαγράψετε τον διαχειριστικό σας λογαριασμό, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε νέο διαχειριστικό λογαριασμό και μετά να συνδεθείτε κάτω από αυτόν τον νέο λογαριασμό.
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να εξαλείψετε πλήρως κάθε ίχνος προσωπικών πληροφοριών από ένα MacBook Pro είναι να επαναφέρετε το σύστημα στις ρυθμίσεις κατασκευαστή. Η επαναφορά του MacBook Pro σας στις ρυθμίσεις κατασκευαστή απαιτεί τον DVD εγκατάστασης που ήρθε στο κουτί όταν το αγοράσατε. Η επαναφορά διαγράφει επίσης πλήρως τον σκληρό δίσκο σας, οπότε βεβαιωθείτε να κάνετε backup οτιδήποτε χρειάζεστε πριν.
Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.