υπολογιστή

* Γνώση Υπολογιστών >> υπολογιστή >> Λογισμικό

Πώς να εγκαταστήσετε τα Windows 7 και XP στον ίδιο υπολογιστή

Η Microsoft κυκλοφόρησε τα Windows XP το 2001. Το Windows 7 κυκλοφόρησε το 2009 ως αναβάθμιση τόσο στα Windows XP όσο και στα Windows Vista. Τα Windows XP και 7 λειτουργούν διαφορετικά και απαιτούν τα δικά τους διαμερίσματα σε έναν υπολογιστή για να λειτουργούν σωστά. Τα Windows 7 γνωρίζουν τα XP και μπορούν να κάνουν διπλή εκκίνηση. Ωστόσο, δεδομένου ότι το XP κυκλοφόρησε πριν από 7, πρέπει πρώτα να εγκατασταθεί στον υπολογιστή. Μπορείτε να εγκαταστήσετε τα Windows 7 και XP στον ίδιο υπολογιστή δημιουργώντας δύο διαμερίσματα και εγκαταστήσετε πρώτα το XP.

Βήμα 1

Τοποθετήστε το δίσκο εγκατάστασης των Windows XP στη μονάδα δίσκου και, στη συνέχεια, εκκινήστε τον υπολογιστή από ο δίσκος.

Βήμα 2

Καταργήστε όλα τα υπάρχοντα διαμερίσματα από το σκληρό δίσκο.

Βήμα 3

Δημιουργήστε ένα νέο διαμέρισμα του επιθυμητού μεγέθους σε megabyte. Ανάλογα με την προβλεπόμενη χρήση για XP, μπορεί να θέλετε ένα διαμέρισμα των 20.000MB ή περισσότερο.

Βήμα 4

Εγκατάσταση XP στο νέο διαμέρισμα. Εγκαταστήστε το δίσκο εγκατάστασης των Windows 7 στη μονάδα δίσκου και, στη συνέχεια, εκκινήστε τον υπολογιστή από το δίσκο εγκατάστασης μετά την εγκατάσταση των Windows XP.

Βήμα 6

Δημιουργήστε ένα δεύτερο διαμέρισμα στο σκληρό δίσκο του επιθυμητού μεγέθους. Από προεπιλογή, το νέο μέγεθος διαμερίσματος συμπληρώνει το υπόλοιπο ελεύθερο χώρο στο σκληρό δίσκο.

Βήμα 7 - Εγκαταστήστε τα Windows 7 στο νέο διαμέρισμα. Ο υπολογιστής επανεκκινείται αυτόματα όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση

Επιλέξτε την έκδοση των Windows για εκκίνηση με τα πλήκτρα βέλους στο πληκτρολόγιο κατά την εκκίνηση του υπολογιστή

Συμβουλή

Τα Windows XP πρέπει να εγκατασταθούν πριν από τα Windows 7 για να λειτουργήσει αυτή η διαδικασία.

Συναφής σύστασή

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα