υπολογιστή

Γνώση Υπολογιστών >> υπολογιστή >> Έξυπνες συσκευές

Προβλήματα με έναν δρομέα που δεν μετακινείται σε φορητό υπολογιστή Toshiba

Εάν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή Toshiba στην εργασία ή στο σπίτι, μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα με το δρομέα κατά διαστήματα. Μερικές φορές ο δρομέας σε ένα φορητό υπολογιστή της Toshiba απλώς αρνείται να κινηθεί. Όταν συμβαίνει αυτό, είναι καλύτερο να ακολουθήσετε μια βήμα προς βήμα προσέγγιση για την αντιμετώπιση προβλημάτων και την επίλυση του προβλήματος.

> Διαχειριστής εργασιών

Μερικές φορές ο δρομέας σε ένα φορητό υπολογιστή της Toshiba να κολλήσετε σε μια γωνία της οθόνης και να μην απαντήσετε σε επανειλημμένες προσπάθειες να το μετακινήσετε. Όταν συμβαίνει αυτό, το άνοιγμα του Task Manager είναι αρκετό συχνά για να το επαναφέρετε. Για να καλέσετε το Task Manager, πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα "Ctrl", "Alt" και "Del", στη συνέχεια επιλέξτε "Task Manager" από τη λίστα. Παρακολουθήστε τον κέρσορα όταν ανοίγετε το Task Manager και, στη συνέχεια, περιστρέψτε το ποντίκι ή πατήστε την επιφάνεια αφής για να δείτε αν ο δρομέας κινείται. Αν το δρομέα εξακολουθεί να μην μην μετακινήσετε, ελέγξτε τα παράθυρα του Task Manager για προγράμματα που αναφέρονται ως μη ανταποκρινόμενα, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το κουμπί "End Task" για να τα κλείσετε. Αν ένα πρόγραμμα έχει κολλήσει και δεν ανταποκρίνεται, μπορεί να παγώσει τον κέρσορα στον φορητό υπολογιστή της Toshiba και να προκαλέσει και άλλα προβλήματα. Ο τερματισμός της εργασίας στο μη ανταποκρινόμενο πρόγραμμα απελευθερώνει τους πόρους που χρησιμοποιήθηκαν και θα έπρεπε να απελευθερώσει τον δρομέα και να του επιτρέψει να κινηθεί ξανά. Εξωτερικό ποντίκι

Μια εξωτερική το ποντίκι μπορεί να είναι έξυπνη προσθήκη σε οποιοδήποτε φορητό υπολογιστή της Toshiba, ειδικά αν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε το ενσωματωμένο touch pad. Αλλά ένα εξωτερικό ποντίκι μπορεί να εισαγάγει τα δικά του θέματα και είναι καλύτερο να εξαλείψουμε κάθε ένα πιθανό πρόβλημα ένα προς ένα. Ξεκινήστε αλλάζοντας τις μπαταρίες στο ποντίκι, ακόμη και αν νομίζετε ότι έχουν αρκετή ισχύ. Η μπαταρία σε ένα εξωτερικό ποντίκι μπορεί να σβήσει χωρίς προειδοποίηση, αφήνοντας τον δρομέα να μην ανταποκρίνεται. Εάν ο δρομέας εξακολουθεί να μην μετακινείται, πάρτε το δέκτη USB και μετακινήστε τον σε άλλη θύρα. Εάν ο δρομέας κινείται, μετακινήστε το δέκτη πίσω στην αρχική του θέση για να δείτε αν εξακολουθεί να λειτουργεί. Εάν ο δρομέας εξακολουθεί να μην μετακινείται, το εξωτερικό ποντίκι είναι πιθανώς ελαττωματικό.

Κύκλος ισχύος

Εάν ο δείκτης του ποντικιού εξακολουθεί να μην ανταποκρίνεται, το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να επανεκκινήσετε το φορητό υπολογιστή της Toshiba. Προσπαθήστε να κλείσετε κανονικά το φορητό υπολογιστή καλώντας το Task Manager με το συνδυασμό "Ctrl /Alt /Del" και επιλέγοντας "Shut Down" από το μενού. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, δεν έχετε άλλη επιλογή από το να κλείσετε το φορητό υπολογιστή της Toshiba κρατώντας το κουμπί λειτουργίας μέχρι να σβήσει.

Συναφής σύστασή

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα