υπολογιστή

Γνώση Υπολογιστών >> υπολογιστή >> Μεσο ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Πώς να εγκαταστήσετε τα πρόσθετα VST σε Pro Tools

Το λογισμικό ψηφιακού ήχου Workstation Pro Tools της Avid Technology είναι τόσο προεξέχον ότι το "pro tooling" έχει γίνει ένας γενικός όρος για την επεξεργασία ήχου, όπως το "photoshopping" περιγράφει οποιαδήποτε χειραγώγηση ψηφιακής εικόνας, πρόγραμμα που χρησιμοποιείται. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα DAW, το Pro Tools χρησιμοποιεί plug-ins για να προσθέσει εφέ και εικονικά όργανα, είτε σε μορφή Real Time AudioSuite είτε Avid Audio Extension. Τα plug-in τεχνολογίας Virtual Studio δεν υποστηρίχθηκαν ποτέ απευθείας από το Pro Tools, αν και υπάρχουν μερικοί τρόποι ενσωμάτωσης των προϊόντων που είναι συμβατά με VST. Virtual Instruments και MIDI

δεν είναι μια πραγματικά "εγκατεστημένη σε Pro Tools" μέθοδο, ένα VSTi εικονικό όργανο που έχει μια αυτόνομη έκδοση ή που εκτελείται σε ένα βοηθητικό πρόγραμμα υποδοχής, όπως Cantabile Lite, MiniHost ή SaviHost, μπορεί να αποδεχθεί ένα κομμάτι MIDI που δημιουργήθηκε στο Pro Tools , με την έξοδο ήχου του οργάνου να επιστρέφει στο Pro Tools ως κομμάτι ήχου. Αυτή η πρόσθετη επεξεργασία μπορεί να προκαλέσει καθυστέρηση λανθάνουσας απόστασης στο κομμάτι ήχου που προκύπτει, αλλά μπορεί να διορθωθεί τραβώντας τον ήχο στη θέση του ή εισάγοντας μια χρονική μετατόπιση. Η λύση ReWire

Το ReWire είναι ένα σύστημα για τη μεταφορά ήχου μεταξύ εφαρμογών που αναπτύχθηκε από το λογισμικό Propellerhead. Η ίδια η ReWire δεν φιλοξενεί plug-ins VST, αλλά επιτρέπει στα προγράμματα που υποστηρίζουν και τα VST και ReWire να μοιράζονται ήχο με εκδόσεις Pro Tools που υποστηρίζουν ReWire. Μια εφαρμογή που υποστηρίζει ReWire μπορεί να φορτωθεί σε ένα κομμάτι ήχου στο Pro Tools χρησιμοποιώντας μια υποδοχή εισόδου μέσω της επιλογής plug-in πολλαπλών καναλιών από το μενού εισαγωγής. Η εφαρμογή ReWire τρέχει πλέον συγχρονισμένη με το Pro Tools. Έξυπνα, οι προσθήκες VST στην άλλη εφαρμογή συνεργάζονται τώρα με το Pro Tools.

Χρησιμοποιώντας ένα περιτύλιγμα

Οι προηγούμενες λύσεις είναι, στην καλύτερη περίπτωση, VST σε RTAS Adapter 2.1, από την FXpansion, επιτρέπει την ομαλή ενσωμάτωση VST σε Pro Tools. Απαιρώντας πολύ λίγα πόρους από τους πόρους CPU, οι προσθήκες που χρησιμοποιούνται με αυτόν τον προσαρμογέα εμφανίζονται ως plug-ins RTAS όταν εργάζεστε σε Pro Tools. Ορισμένες προσθήκες VST που χρησιμοποιούν VST έκδοση 2.4 ενδέχεται να μην λειτουργούν με το προσαρμογέα FXpansion και Pro Tools. Αυτό είναι ένα πρόβλημα με την ίδια την προσθήκη, επομένως επικοινωνήστε με τον προμηθευτή της προσθήκης για να δείτε λύσεις.

Το μέλλον της υποστήριξης plug-in

Όπως συμβαίνει με πολλά σύγχρονα DAW, η Avid βελτιώνει συνεχώς και ενημερώνει την απόδοση και τα χαρακτηριστικά του λογισμικού της Pro Tools. Η μετακίνηση σε μηχανές επεξεργασίας 64-bit κάνει πολλές προσθήκες 32-bit παρωχημένες σε κάθε πλατφόρμα. Ακόμη και η μορφή RTAS πέφτει θύμα πρόοδος και δεν θα υποστηριχθεί στο Pro Tools 11, η τρέχουσα έκδοση τη στιγμή της δημοσίευσης. Ο VST στον προσαρμογέα RTAS 2.1 θα λειτουργεί μόνο με τις Pro Tools εκδόσεις 7 έως 10. Καθώς οι λύσεις MIDI λειτουργούν εκτός του Pro Tools, η συμβατότητα εξαρτάται από τον κεντρικό υπολογιστή MIDI. Ενώ οι εφαρμογές ReWire έχουν ένα σφάλμα ανίχνευσης μέσα στο ProTools, υπάρχει μια λύση και η ReWire συνεχίζει να υποστηρίζεται στο Pro Tools 11.

Συναφής σύστασή

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα