υπολογιστή

* Γνώση Υπολογιστών >> υπολογιστή >> Μεσο ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Πώς να διορθώσετε έναν υπολογιστή Virus

Στοιχεία που θα χρειαστείτε

Windows XP ή παλαιότερη έκδοση

Internet Explorer

Πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Ο ιός του υπολογιστή

Ελέγχετε με προσοχή το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, εργάζεστε σε ένα ερευνητικό έγγραφο ή παίζετε ένα παιχνίδι και νίκη) όταν χτυπά. Κάτι περίεργο συμβαίνει στον υπολογιστή σας. Λαμβάνετε ένα αναδυόμενο μήνυμα που σας ενημερώνει ότι ο υπολογιστής σας είναι μολυσμένος ή ίσως να ανοίξουν 157 νέα παράθυρα προγράμματος περιήγησης. Αν και σίγουρα δεν πρέπει να πανικοβληθείτε, είναι καλό να ξέρετε πώς να διορθώσετε τους ιούς. Μετά από συμβουλές για την επιδιόρθωση ιού υπολογιστών, βελτιώνετε τις πιθανότητές σας να απαλλαγείτε από αυτό αμέσως. Αλλά είστε επαγγελματίας σε επισκευή ιού υπολογιστών; Δεν υπάρχει φόβος, διαβάστε για βοήθεια.

Ανοίξτε τον Internet Explorer. Κάντε κλικ στην επιλογή \\ "Εργαλεία \\" στη γραμμή εργαλείων και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "Επιλογές Internet". Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στην καρτέλα "Γενικά" και κάντε κλικ στο κουμπί "Διαγραφή" . Κάντε κλικ στην επιλογή \\ "Διαγραφή αρχείων, \\" \\ "Διαγραφή cookies, \\" \\ "Διαγραφή ιστορικού, \\" και \\ "Διαγραφή μορφών. \\" Αυτό θα καταργήσει όλα τα προσωρινά αρχεία Internet που περιέχουν ιούς. > Κάντε δεξί κλικ στο \\ "Ο Υπολογιστής μου \\" και κάντε κλικ στο \\ "Ιδιότητες \\". Κάντε κλικ στην καρτέλα \\ "Επαναφορά Συστήματος \\" και επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου "Απενεργοποίηση Επαναφοράς Συστήματος \\". " και, στη συνέχεια, στην επιλογή "OK". Πολλοί ιούς αντιγράφουν αρχεία στο φάκελο "Επαναφορά συστήματος". Η απενεργοποίηση της Επαναφοράς Συστήματος (System Restore) θα σταματήσει την επανεγκατάσταση του ιού όταν κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

Κάντε κλικ στο κουμπί \\ "Έναρξη \\" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί \\ "Εκτέλεση" \\ "Τύπος \\" winmsd \\ στο πλαίσιο \\ "Άνοιγμα \\" και κάντε κλικ στο κουμπί \\ "OK \\" \\ "Expand \\" Software Environment \\ "κάνοντας κλικ στο σύμβολο συν δίπλα. Κάντε κλικ στο \\ "Προγράμματα εκκίνησης. \\"

Ελέγξτε τα προγράμματα στα \\ "Προγράμματα εκκίνησης \\" σε μια λίστα με αξιόπιστο λογισμικό και κακόβουλα προγράμματα ή ιούς που μπορείτε να βρείτε online. Εάν εντοπίσετε ιούς στο \\ "Προγράμματα εκκίνησης, \\" εκτελέστε μια ανίχνευση ιών υπολογιστή, όπως Trend Micro HouseCall ή Panda ActiveScan (βλ. Πόροι).

Κατάργηση του ιού με μη αυτόματο τρόπο, εάν η ανίχνευση ιών δεν λειτουργεί και ο ιός αρχίζει με \\ "HKLM \\" στα \\ "Προγράμματα Εκκίνησης. \\" Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο \\ "Έναρξη \\" και στη συνέχεια \\ "Εκτέλεση \\" και πληκτρολογήστε \\ "regedit \\". Βρείτε τον ιό στο μητρώο των Windows, επιλέξτε τον και διαγράψτε τον.

Συμβουλές

Εγκαταστήστε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας και ενημερώστε τον τακτικά. Η προστασία από ιούς υπολογιστών είναι απαραίτητη, ειδικά εάν θέλετε να αποφύγετε την ταλαιπωρία της κατάργησης των ιών υπολογιστών ξανά και ξανά.

Προειδοποιήσεις

Κατά τη διαγραφή προσωρινών αρχείων Internet, μην κάνετε κλικ στο "Διαγραφή κωδικών πρόσβασης \\ "εάν χρησιμοποιείτε τον Internet Explorer για την αποθήκευση κωδικών πρόσβασης για εσάς ή θα χαθούν. & lt; br & lt; br /& gt; Διαγραφή λάθους αρχείου ή άλλες εσφαλμένες αλλαγές το μητρώο των Windows μπορεί να προκαλέσει την αποτυχία του υπολογιστή σας. Διαχειριστείτε μόνο το Μητρώο αν είστε εντελώς άνετοι με αυτόν τον τρόπο. Εάν όχι, πάρετε τον υπολογιστή σας σε έναν επαγγελματία για βοήθεια

Συναφής σύστασή

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα