υπολογιστή

Γνώση Υπολογιστών >> υπολογιστή >> Σκεύη, εξαρτήματα

Πώς να Flash του BIOS

Το τσιπ του BIOS (BIOS) βρίσκεται στη μητρική πλακέτα και περιέχει τις στοιχειώδεις οδηγίες που διέπουν τον τρόπο επικοινωνίας του υπολογιστή σας με το δικό του υλικό και άλλες εγκατεστημένες συσκευές. Εάν θέλετε να προσθέσετε μια πρόσθετη λειτουργία στον υπολογιστή σας, όπως υποστήριξη για ορισμένες νέες τεχνολογίες ή για να επιλύσετε προβλήματα σταθερότητας, μπορεί να χρειαστεί να αναβαθμίσετε ή να "αναβοσβήνετε" το BIOS. Το αναβοσβήσιμο του BIOS περιλαμβάνει την αντικατάσταση του υπάρχοντος υλικολογισμικού που περιέχεται στο τσιπ του BIOS με νεότερο ενημερωμένο υλικολογισμικό που έχει αποκτηθεί από τον κατασκευαστή του υπολογιστή ή της μητρικής πλακέτας.

Βήμα 1

Αποκτήστε το πιο πρόσφατο BIOS για τον υπολογιστή σας. Αυτό μπορεί κανονικά να επιτευχθεί από την επίσκεψη στον ιστότοπο των κατασκευαστών υπολογιστών και την αναζήτηση στο τμήμα "Υποστήριξη", "Οδηγοί" και "BIOS" σε σχέση με το συγκεκριμένο μοντέλο. Εάν έχετε δημιουργήσει τον δικό σας υπολογιστή, θα χρειαστεί να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή της μητρικής πλακέτας και να μάθετε τη μάρκα και το μοντέλο της μητρικής πλακέτας. Αφού βρείτε τη σωστή έκδοση του BIOS, κατεβάστε το αρχείο στον υπολογιστή σας. Το αρχείο BIOS περιλαμβάνει επίσης ένα βοηθητικό πρόγραμμα Flash, το οποίο σας καθοδηγεί στη διαδικασία που αναβοσβήνει.

Βήμα 2

Δημιουργήστε μια δισκέτα εκκίνησης για τον υπολογιστή σας. Τοποθετήστε ένα CD-R στον υπολογιστή σας ανοιχτό "My Computer" και επιλέξτε τη μονάδα CD-RW. Από το μενού "Αρχείο" επιλέξτε "Μορφοποίηση". Χρησιμοποιώντας τα "Επιλογές μορφοποίησης" επιλέξτε "Δημιουργία δίσκου εκκίνησης MS-DOS" και, στη συνέχεια, επιλέξτε "Έναρξη". Step 3 - Αντιγράψτε τα αρχεία BIOS και Flash Utility που έχετε κατεβάσει σε ένα δεύτερο CD- R.

Βήμα 4

Εισαγάγετε το μενού ρύθμισης CMOS. Για να γίνει αυτό, κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και μετά από εδώ το σύστημα ελέγχει το ηχητικό σήμα, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο διαγραφής. Αυτό θα εμφανίσει το μενού ρύθμισης CMOS. Επιλέξτε "Σύνθετες επιλογές" και, στη συνέχεια, επιλέξτε "Disk StartUp" ή "Παραγγελία εκκίνησης". Αυτό θα ανοίξει ένα μενού που σας επιτρέπει να επιλέξετε την εντολή εκκίνησης στον υπολογιστή σας. Αλλάξτε την πρώτη συσκευή εκκίνησης σε "CD-ROM". Τοποθετήστε τη δισκέτα εκκίνησης MS-DOS που δημιουργήσατε στη μονάδα CD-ROM και πατήστε "F10" για έξοδο από τη ρύθμιση CMOS /αποθήκευση των αλλαγών σας. Ο υπολογιστής θα επανεκκινήσει χρησιμοποιώντας το CD-ROM που βρίσκεται στη μονάδα δίσκου.

Βήμα 5

Καταργήστε τη δισκέτα εκκίνησης μόλις εκκινήσετε τον υπολογιστή σας στο MS-DOS και τοποθετήστε τη δεύτερη δισκέτα που περιέχει το βοηθητικό πρόγραμμα flash και το νέο BIOS.

Βήμα 6

Στη γραμμή εντολών του MS-DOS πληκτρολογήστε "Run" για να φορτώσετε το δίσκο. Μόλις φορτωθεί ο δίσκος, το Flash Utility θα σας παρουσιάσει μια σειρά επιλογών μενού ειδικά για τη μάρκα και το μοντέλο του υπολογιστή σας. Ακολουθήστε τα στενά βήματα για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αναβοσβήνισης του BIOS. Ο υπολογιστής θα επανεκκινήσει όταν ολοκληρωθεί το φλας του BIOS. Κατά τη διάρκεια της επανεκκίνησης, θα πρέπει να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο "Διαγραφή", αφού ακούσετε τον ηχητικό έλεγχο του συστήματος, επανενεργοποιήσετε τη ρύθμιση CMOS και ακολουθήστε τη διαδικασία στο Βήμα 4, αλλάξτε την πρώτη συσκευή εκκίνησης πίσω στο "Hard Drive" ή στο "HDD. " Πιέστε "F10" για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας και να εγκαταλείψετε τη ρύθμιση CMOS.

Δοκιμή του υπολογιστή σας. Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας θα εκκινήσει. Επιπλέον, ανοίξτε και εκτελέστε μερικά προγράμματα. Δοκιμάστε να παίξετε κάποια μουσική ή βίντεο. Δοκιμάστε προσεκτικά τον υπολογιστή σας για να βεβαιωθείτε ότι το σύστημα είναι σταθερό.

Συμβουλές

Να είστε πολύ προσεκτικοί όταν κάνετε αλλαγές στο BIOS. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή έκδοση και ακολουθείτε προσεκτικά όλες τις οδηγίες.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις επικοινωνήστε με τη γραμμή τεχνικής υποστήριξης του κατασκευαστή του υπολογιστή σας προτού προχωρήσετε ή εάν το BIOS αναβοσβήνει από έναν επαγγελματία τεχνικό επισκευής υπολογιστών.

Προειδοποίηση

Η αναβάθμιση του BIOS εσφαλμένα μπορεί να καταστρέψει το σύστημά σας και να το καταστήσει ακατάλληλο. Μην επιχειρήσετε να αναβοσβήνετε το BIOS εκτός αν είστε σίγουροι για το τι κάνετε.

Στοιχεία που θα χρειαστείτε

Πληροφορίες σχετικά με τη μάρκα και το μοντέλο του υπολογιστή

Πρόσβαση στο Internet

CD-R /W drive

2 CD-R

Συναφής σύστασή

Πώς να καθορίσετε έναν φορητό υπολογιστή με φορητή κάρτα Card

Μια κάρτα γραφικών είναι το κομμάτι του φορητού σας υπολογιστή που είναι αφιερωμένο στην εμφάνιση και τον υπολογισμό των πληροφοριών που σχετίζονται με την οθόνη σας, είτε σε δύο είτε σε τρεις διαστάσεις. Όταν η κάρτα γραφικών αρχίζει να έχει προβλήματα, η ρίζα είναι σχεδόν πάντα ελαττωματικά ή κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης συσκευών. Οι οδηγοί είναι αρχεία που δείχνουν στον υπολογιστή σας πώς να μιλήσουν στην κάρτα γραφικών για βέλτιστα αποτελέσματα. Αντικατάσταση του παλιού, παρωχημένου πρ

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα