υπολογιστή

Γνώση Υπολογιστών >> υπολογιστή >> Σκεύη, εξαρτήματα

Πώς να επαναφέρετε τα εξωτερικά ηχεία σε έναν υπολογιστή

Οι περισσότεροι επιτραπέζιοι υπολογιστές διαθέτουν κάποιο εξωτερικό σύστημα ηχείων και ακόμη και φορητοί υπολογιστές σας επιτρέπουν να συνδέσετε ένα επιπλέον σύνολο Η /Υ χωρίς ειδικούς προσαρμογείς. Όταν χρησιμοποιείτε τα ηχεία για να ακούτε ήχο από μουσική, βίντεο ή παιχνίδια, είναι πιθανό η εφαρμογή που χρησιμοποιείτε να αλλάξει τις ρυθμίσεις των ομιλητών σας ή μπορείτε να τις αλλάξετε εσείς ο ίδιος ακούσια. Εάν συμβεί αυτό, μπορεί να ακούσετε παραμορφωμένο ήχο ή παράξενα εφέ από τα ηχεία σας ή μπορεί να ακούσετε καθόλου ήχο. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα χωρίς τη βοήθεια τεχνικού.

Βήμα 1 - Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Ηχείο" στο δίσκο συστήματος της γραμμής εργασιών των Windows και βεβαιωθείτε ότι το εικονίδιο του μπλε ηχείου δεν έχει μια κόκκινη γραμμή μέσα από αυτό. Αν το μπλε εικονίδιο ηχείου έχει κόκκινη γραμμή μέσα από αυτό, κάντε κλικ για μία φορά για να το αφαιρέσετε. Ανοίξτε μια εφαρμογή πολυμέσων και αναπαραγάγετε ένα αρχείο ήχου για να δοκιμάσετε τον ήχο των ηχείων. Εάν ο ήχος από τα ηχεία είναι ήχος κανονικός, επαναφέρατε επιτυχώς τη λειτουργία σίγασης και αποκαταστάσατε τον ήχο από τα ηχεία.

Βήμα 2

Απενεργοποιήστε τον υπολογιστή. Απενεργοποιήστε τα ηχεία, εάν έχουν ένα κουμπί τροφοδοσίας. Αποσυνδέστε την υποδοχή μεγαφώνου από το πίσω μέρος του υπολογιστή και επανασυνδέστε την. Ενεργοποιήστε ξανά τα ηχεία.

Βήμα 3

Επανεκκινήστε τον υπολογιστή και συνδεθείτε στα Windows. Ανοίξτε το Windows Media Player κάνοντας κλικ στο κουμπί "Έναρξη" των Windows, πληκτρολογώντας "Media Player" στο πεδίο Αναζήτηση και πατώντας "Enter". Αναπαραγωγή αρχείου ήχου ή μουσικής για να διαπιστώσετε εάν τα ηχεία λειτουργούν σωστά.

Βήμα 4 - Κάντε κλικ στο κουμπί "Έναρξη" των Windows, εάν ο ήχος των ηχείων δεν είναι ακόμα αποδεκτός. Κάντε κλικ στην επιλογή "Πίνακας ελέγχου", επιλέξτε "Υλικό και ήχος" και επιλέξτε "Ήχος".

Βήμα 5 - Κάντε κλικ στην καρτέλα "Αναπαραγωγή" στο παράθυρο "Ήχος". Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Ηχεία" και επιλέξτε "Ιδιότητες".

Βήμα 6 - Κάντε κλικ στην καρτέλα "Γενικά" και επιλέξτε το αναπτυσσόμενο μενού "Χρήση συσκευής". Επιλέξτε την επιλογή "Χρήση αυτής της συσκευής (Ενεργοποίηση)" και κάντε κλικ στην επιλογή "Εφαρμογή".

Βήμα 7 - Κάντε κλικ στην καρτέλα "Βελτιώσεις" και ενεργοποιήστε την επιλογή "Απενεργοποίηση όλων των εφέ ήχου". Κάντε κλικ στην επιλογή "Εφαρμογή".

Βήμα 8 - Κάντε κλικ στην καρτέλα "Για προχωρημένους" στο παράθυρο "Ιδιότητες ηχείων". Εάν το κουμπί "Επαναφορά προεπιλογών" είναι μια διαθέσιμη επιλογή, κάντε κλικ σε αυτό. Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί "Επαναφορά προεπιλογών" ή αν δεν είναι διαθέσιμη επιλογή, κάντε κλικ στην επιλογή "Εφαρμογή" και κάντε κλικ στο "OK".

Κλείστε το παράθυρο του Πίνακα Ελέγχου και επανεκκινήστε τον υπολογιστή για να διασφαλίσετε ότι θα αλλάξουν οι ρυθμίσεις των ηχείων . Μόλις κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή, ο ήχος από τα εξωτερικά ηχεία του υπολογιστή πρέπει να αναπαράγεται κανονικά

Συναφής σύστασή

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα