ερώτηση

* Γνώση Υπολογιστών >> ερώτηση >> PC Αντιμετώπιση προβλημάτων

Πώς να αποκαταστήσει & troubleshot ένα HP Laptop

Υπάρχει μια ευρεία ποικιλία των φορητών υπολογιστών στην αγορά που διανέμεται από την HP , συμπεριλαμβανομένης της γραμμής προϊόντων της Compaq . Η HP παρέχει πολλές λίστες ελέγχου αντιμετώπισης προβλημάτων για να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων που αφορούν την εκκίνηση του συστήματος , τη λειτουργία και την ανάκτηση . Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της HP για να βρείτε το εγχειρίδιο και λίστα ελέγχου που ισχύει για το συγκεκριμένο υπολογιστή σας . Υπάρχουν διάφορες τεχνικές αντιμετώπισης προβλημάτων που είναι κοινά για τους περισσότερους φορητούς υπολογιστές HP . Οδηγίες
System Restore
Η

1 Ανοίξτε την Επαναφορά Συστήματος κάνοντας κλικ στο κουμπί " Έναρξη", " Όλα τα προγράμματα ", " εξαρτήματα ", " System Tools" και Επαναφορά Συστήματος . 2

Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας σε μια προηγούμενη ημερομηνία κατά την οποία λειτουργούσε κανονικά .
εικόνων 3

Ξεκινήστε πάλι τον υπολογιστή σας . Επισκεφθείτε τόσο τις ιστοσελίδες της HP και της Microsoft και εγκαταστήστε τις τελευταίες ενημερώσεις .
Η 4

Εκτελέστε το πρόγραμμα anti-virus σας .
Εικόνων Προβλήματα Hardware
5

Εκτελέστε μια " επαναφορά " του φορητού υπολογιστή σας με την αφαίρεση όλων των συσκευών USB και κάρτες μέσων . Αποσυνδέστε όλες τις περιφερειακές συσκευές . Αφαιρέστε το μετασχηματιστή εναλλασσόμενου ρεύματος και την μπαταρία . Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας για τουλάχιστον 15 δευτερόλεπτα . Επανασυνδέστε μόνο το τροφοδοτικό και κάντε επανεκκίνηση του φορητού υπολογιστή, ψάχνει για τα φώτα LED και ακούγοντας τον ήχο του σκληρού δίσκου και του ανεμιστήρα . Αν το laptop σας να ολοκληρώσει τη διαδικασία εκκίνησης , αλλά δεν λειτουργεί κανονικά , αντιμετωπίστε τις συγκεκριμένες συσκευές ή σύστημα το οποίο δεν λειτουργεί .
Η 6

Εξετάστε το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας , αν δεν μπορείτε να δείτε τα φώτα LED , αν η οθόνη είναι μαύρο ή αν ο φορητός υπολογιστής δεν ξεκινά . Ελέγξτε το μετασχηματιστή εναλλασσόμενου ρεύματος και σύνδεση ρεύματος στο φορητό υπολογιστή ή να προσπαθήσει να συνδέσετε ένα διαφορετικό προσαρμογέα AC και τη μπαταρία . Επικοινωνήστε με έναν τεχνικό ηλεκτρονικών υπολογιστών για βοήθεια, εάν αυτά τα προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται .
Η 7

Εκτελέστε επιπρόσθετα διαγνωστικά αν ακούσετε τους ήχους μπιπ κατά την εκκίνηση ή αν δείτε LED φώτα αναβοσβήνουν , αλλά ο φορητός υπολογιστής δεν ξεκινά . Εάν είστε εξοικειωμένοι με τους κωδικούς μπιπ και κώδικες POST , εκτελέστε τη συγκεκριμένη εργασία που σχετίζεται με τον κώδικα .
8

Αντιμετώπιση προβλημάτων οθόνης σας, δίσκους και εξωτερικές συσκευές για να δούμε αν ένα συστατικό μπορεί να έχει συνδεθεί σωστά ή υπάρχει μια αποτυχία της συσκευής ή σύγκρουσης . Αν είναι δυνατόν , εκκίνηση στη λειτουργία του BIOS και να τρέξει Τεστ μνήμης και σκληρό Test Drive . Χρησιμοποιήστε δίσκων αποκατάστασης για να ανακτήσει το φορητό υπολογιστή στην αρχική του κατάσταση .
Η 9

Επισκεφθείτε τόσο τις ιστοσελίδες της HP και της Microsoft για τους όρους που ισχύουν για τυχόν μηνύματα λάθους που βρέθηκαν σε μια μαύρη οθόνη . Boot σε λειτουργία BIOS και να τρέξει Τεστ μνήμης και σκληρό Test Drive . Εκτελέστε όλα τα βήματα που αναφέρθηκαν προηγουμένως στο βήμα 4 , παραπάνω .
Εικόνων Πρόσθετα ζητήματα Αντιμετώπιση προβλημάτων λογισμικού
Η 10

απεγκαταστήσετε τυχόν πρόσφατα εγκατεστημένες εφαρμογές που μπορεί να προκαλούν μια μπλε οθόνη , του Windows λογότυπο ή το σύστημά σας να κάνει συνεχώς επανεκκίνηση και να ελέγξετε την τεκμηρίωση της εφαρμογής για τις απαιτήσεις εγκατάστασης . Ορισμένες εφαρμογές μπορεί να μην έχουν εγκατασταθεί σωστά ή ότι το laptop σας έχει προσβληθεί από έναν ιό ή malware .
Η 11

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Microsoft για ενημερώσεις , και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προμηθευτή λογισμικού anti-virus σας και να κατεβάσετε ενημερώσεις και να εκτελέσετε μια σάρωση .
Τετάρτη 12

Επαναφορά του φορητού υπολογιστή σας στην αρχική του κατάσταση , εάν τα προηγούμενα βήματα δεν επιλύουν το πρόβλημα με την εγκατάσταση και τη λειτουργία του δίσκου αποκατάστασης συστήματος ή διαμέρισμα σας . Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες στην οθόνη για να ολοκληρώσετε την ανάκαμψη . Εγκαταστήστε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις και patches τόσο από τις ιστοσελίδες της HP και της Microsoft, όταν έχετε το laptop τρέχει . Αυτό θα σταθεροποιήσει το λογισμικό και να αποφευχθούν άλλα εκκίνηση προβλήματα από την εμφάνιση εικόνων

Η

Συναφής σύστασή

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα