ερώτηση

* Γνώση Υπολογιστών >> ερώτηση >> PC Αντιμετώπιση προβλημάτων

Επεξεργαστές υπολογιστή με θόρυβο υψηλής συχνότητας

κεντρική μονάδα επεξεργασίας του υπολογιστή σας ( CPU) είναι ο εγκέφαλος του συστήματός σας και ελέγχει τις διάφορες πράξεις και επεξεργάζεται τις εκτελεί μηχάνημα . Η CPU είναι ένα μικρό τσιπ που συνδέονται με τη μητρική πλακέτα και συνήθως εκτελεί τη δουλειά του ήσυχα . Ένα υψίσυχνο ήχο φαινομενικά προέρχονται από την CPU μπορεί να υποδεικνύει ένα πρόβλημα , ή θα μπορούσε πραγματικά να προέρχονται από ένα κοντινό συστατικό . Σημειώνοντας πότε και πόσο καιρό οι εμφανίζεται ο ήχος θα μπορούσε να βοηθήσει περιορίσετε την αιτία του θορύβου και προσφέρουν κατεύθυνση για τη διόρθωσή του. Ρυθμίσεις ενέργειας
Η

επεξεργαστές γενικά λειτουργεί αθόρυβα ή με μόνο ένα απαλό βουητό , αλλά κάποιοι θα εκπέμπουν ένα πιο δυνατά , τα υψηλότερα οξύ ήχο όταν με διαφορετικά επίπεδα επεξεργασίας . Παρά το γεγονός ότι αυτός ο ήχος θα μπορούσε να είναι ενοχλητικό , είναι συνήθως δεν δείχνουν καμία λειτουργική ή συστατικό προβλήματα . Αν ο ήχος σας ενοχλεί , ελέγξτε την ιστοσελίδα του υπολογιστή σας ή τον κατασκευαστή της μητρικής πλακέτας για να βρούμε ενημερώσεις για το BIOS που μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της CPU και να εξαλείψει τον ήχο .
Εικόνων ανεμιστήρα της CPU

Τοποθετημένο πολύ κοντά στην CPU είναι ένας ανεμιστήρας ή ψύκτρα , η οποία ενεργεί για να επιστήσει μακριά τη θερμότητα που παράγεται από το τσιπ και να διατηρείται δροσερό . Αυτές οι οπαδοί συνήθως εκπέμπουν μόνο ένα μαλακό ήχο βουητό καθώς τρέχουν , αλλά μπορεί να αναπτύξει ένα υψίσυχνο κλαψούρισμα εάν είναι κατεστραμμένα , βρώμικη ή μη . Ελέγξτε τον ανεμιστήρα και την ψύκτρα κοντά στο CPU σας για λεπίδες λείπουν ή συσσώρευση ακαθαρσιών . Με τον υπολογιστή που κινούνται προς τα κάτω και unplugged , καθαρίστε καλά τα εξαρτήματα ψύξης με μπατονέτες , νερό και οινόπνευμα για να εξασφαλιστεί η ορθή λειτουργία .

Η Coil Noise
Η

Εγκατεστημένη σχετικά με τις μητρικές κάρτες των επιτραπέζιων υπολογιστών είναι μικρά πηνία , που αναφέρεται επίσης ως αγωγοί , μετατροπείς ή μετασχηματιστές . Αυτά τα πηνία παράγουν ένα μικρό μαγνητικό πεδίο , όταν ένα ηλεκτρικό ρεύμα περνά μέσα από αυτά , η οποία μπορεί να τους αναγκάσει να δονείται ελαφρά. Κανονικά αυτές οι μικρές δονήσεις δεν προκαλούν κανένα ήχο , αλλά αν το πηνίο είναι χαλαρά, τα δονήσεις μπορεί να αυξηθεί σε σοβαρότητα . Όσο ισχυρότερη είναι το ηλεκτρικό ρεύμα που περνά μέσα από το πηνίο , τις ισχυρότερες δονήσεις του στοιχείου. Βεβαιωθείτε ότι τα πηνία για τη μητρική πλακέτα στερεώνεται σωστά για να εξαλείψει τον ήχο .
Εικόνων Πρόσθετη βοήθεια
Η

Εάν έχετε ελέγξει και να επανελέγχονται κάθε στοιχείο στο σύστημά σας και να είστε βέβαιοι τίποτα δεν είναι χαλαρό ή ελαττωματικό , μεταφέρετε τον υπολογιστή σας σε έναν τεχνικό επισκευής για ένα check-up . Ασυνήθιστους θορύβους του υπολογιστή είναι αρκετά κοινό , και ο τεχνικός μπορεί να βοηθήσει να περιορίσετε την πραγματική αιτία του θορύβου και να προτείνει την κατάλληλη λύση .
Η
εικόνων

Συναφής σύστασή

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα