ερώτηση

Γνώση Υπολογιστών >> ερώτηση >> Υποστήριξη PC

Πώς να επισκευάσει ένα υπολογιστή μετά έναν υπολογιστή συντριβή μπλε οθόνη

Βλέποντας την μπλε οθόνη με λευκά χαρακτήρες έρχονται , ενώ είστε computing είναι μια απίστευτα απογοητευτική εμπειρία . Κοινώς αποκαλείται « μπλε οθόνη του θανάτου » ή BSOD , είναι η ένδειξη μιας σημαντικής συντριβή του υπολογιστή . Όταν συμβεί αυτό, δεν έχετε καμία επιλογή αλλά για να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας . Αν είστε τυχεροί , μπορείτε να κάνετε επανεκκίνηση και το πρόβλημα θα πρέπει να φύγει , αλλά αν το πρόβλημα συνεχιστεί, τότε χρειάζονται επισκευές . Τα πράγματα που θα χρειαστείτε
Pad και χαρτί
δίσκο εγκατάστασης των Windows

Παρουσίαση Περισσότερες οδηγίες
Η 1

Καταγράψτε το σφάλμα . Μπορεί να μοιάζουν με ασυναρτησίες , αλλά το μήνυμα λάθους σημαίνει κάτι . Περιέχεται το σφάλμα στην πρώτη ενότητα. Ανατρέξτε στο άρθρο της Microsoft στην ενότητα αναφορών για μια λεπτομερή περιγραφή όλων των πιθανών σφαλμάτων . Το σφάλμα είναι η γραμμή αμέσως μετά τη φράση που λέει ότι ο υπολογιστής έχει σταματήσει λόγω ενός σφάλματος . Επίσης , κοιτάξτε να δείτε αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα οδήγησης που προβλέπεται στο τρίτο τμήμα . Αυτό μπορεί να υποδεικνύει την αιτία του σφάλματος. Γράψτε κάτω όλα τα ονόματα των αρχείων μετά την « Τεχνικές πληροφορίες ». Ένα όνομα αρχείου δεν θα έχει περισσότερους από οκτώ χαρακτήρες πριν από το διάστημα και οι τρεις χαρακτήρες μετά την περίοδο ( π.χ. filname.sys ) . 2

Ξεκινήστε πάλι τον υπολογιστή σας . Συχνά αυτό θα επιλύσει τα προβλήματα, αλλά αν το πρόβλημα συνεχίζεται , μπορείτε να δοκιμάσετε τα παρακάτω βήματα για να επισκευάσει τον υπολογιστή σας .
Εικόνων 3

επαναφέρετε το σύστημά σας στην τελευταία γνωστή καλή διαμόρφωση . Εάν τα Windows θα ξεκινήσει , κάντε κλικ στο "Start " και στη συνέχεια κάντε κλικ στο " Control Panel" και στη συνέχεια κάντε κλικ στο εικονίδιο "Σύστημα" . Κάντε κλικ στο "System Restore " καρτέλα και κάντε κλικ στο " Επαναφορά του υπολογιστή μου σε προγενέστερο χρόνο . " Επιλέξτε την τελευταία ημερομηνία ο υπολογιστής σας λειτουργούσε κανονικά ( συνήθως το πιο πρόσφατο σημείο επαναφοράς ) και κάντε κλικ στο " OK". Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες για να ολοκληρώσετε την επαναφορά. Θα χρειαστεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία .

Εάν ο υπολογιστής σας δεν θα ξεκινήσει , πατήστε " F8" στο πληκτρολόγιο μέχρι να εμφανιστούν οι επιλογές εκκίνησης και , στη συνέχεια, επιλέξτε " Last Known Good Configuration " από τη λίστα για να επαναφέρετε τον υπολογιστή με το πιο πρόσφατο σημείο επαναφοράς συστήματος .
Η 4

Κοιτάξτε το μήνυμα σφάλματος που έγραψε κάτω για να δείτε αν υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη για μια πρόσφατη αλλαγή που μπορεί να έχουν προκαλέσει το σφάλμα . Τα περισσότερα λάθη μπλε οθόνη που προκαλούνται από ασυμβατότητες λογισμικού με προγράμματα οδήγησης συσκευών , οπότε αν έχετε εγκαταστήσει πρόσφατα νέο υλικό ή /και την ενημέρωση των οδηγών συσκευών για το υλικό σας , είναι πιθανό ότι η αλλαγή προκαλεί των Windows για να γίνει ασταθής . Μετά την αποκατάσταση του υπολογιστή σας, χρησιμοποιώντας "System Restore" θα πρέπει να έχετε μια σταθερή υπολογιστή και θα πρέπει να καθοριστεί η αιτία του προβλήματος . Εάν αυτό οφείλεται σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι του υλικού ή του λογισμικού μπορεί να χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τον προμηθευτή για περαιτέρω αντιμετώπιση προβλημάτων . Το καλύτερο βέβαια είναι να εντοπίζουν τα βήματα ένα σας σε μια στιγμή για να δούμε ποια προκάλεσε το υλικό ή /και λογισμικό εγκατάστασης του προβλήματος . Για να το κάνετε αυτό , θα πρέπει να πάει πίσω από την εγκατάσταση του υλικού ή /και λογισμικού ένα στοιχείο κάθε φορά . Ελέγξτε για τυχόν προβλήματα συμβατότητας πριν από την εγκατάσταση του επόμενου στοιχείου . Όταν έχετε εντοπίσει τον ένοχο θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το υλικό ή τον προμηθευτή του λογισμικού για περαιτέρω βοήθεια , ή αν δεν χρειάζεστε το στοιχείο στον υπολογιστή σας , αφήστε το απεγκατασταθεί . Σημειώστε , θα χρειαστεί να εκτελέσετε επαναφορά του συστήματος αφού έχετε βρει το σφάλμα .
Η
εικόνων

Συναφής σύστασή

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα