ερώτηση

* Γνώση Υπολογιστών >> ερώτηση >> Αντιμετώπιση προβλημάτων Laptop

Τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων μιας Laptop χωρίς ένα λειτουργικό σύστημα

Εάν προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε ένα φορητό υπολογιστή χωρίς ένα λειτουργικό σύστημα , είτε καταστραφεί ή να απεγκαταστήσει , υπάρχουν δύο τρόποι για να προσεγγίσει το πρόβλημα . Η πρώτη και η πιο συμφέρουσα είναι μέσω του βασικού συστήματος εισόδου-εξόδου ( BIOS ) του firmware . Ο δεύτερος είναι μέσω ενσωματωμένη θύρα USB του φορητού υπολογιστή . Σε κάθε περίπτωση , υπάρχουν μερικά βασικά μέτρα για να διαγνώσει τα πιθανά προβλήματα . Είναι καλύτερο να δοκιμάσετε αυτό μόνο αν είστε σίγουροι για αυτό που κάνετε , μήπως θα περατωθεί με ένα ακριβό πόρτας . Αν δεν είστε γνώστες , πηγαίνετε σε έναν επαγγελματία που είναι . Τα πράγματα που θα χρειαστείτε
λογισμικό BIOS αντιμετώπιση προβλημάτων ( προαιρετικό)
δεύτερο υπολογιστή ( εργασίας)

Παρουσίαση Περισσότερες οδηγίες
Η

1 Εκκινήστε τη συσκευή και να εμφανιστεί στη σελίδα του BIOS από μία από τις πολλές διαφορετικές μεθόδους ? αυτές διαφέρουν από τον ένα κατασκευαστή στον άλλο και μερικές φορές μεταξύ των μονάδων της ίδιας μάρκας . Ερευνητικά στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή ( σε έναν άλλο υπολογιστή ) είναι η καλύτερη λύση . 2

Εξερευνήστε τον BIOS για προφανή σφάλματα , τα οποία συχνά τονίζεται . Οι σελίδες του BIOS θα παρουσιάσει συστηματική καταλόγους των λειτουργιών ( της CPU ) της κεντρικής μονάδας επεξεργασίας του . Ψάξτε για ανωμαλίες στις ρυθμίσεις της CPU και το «Master /Slave " σειρά εκκίνησης δίσκο . Η σειρά εκκίνησης θα πρέπει να προχωρήσει από το BIOS άμεσα με την κύρια ( γενικά το "C") οδηγούν? Οι αιτήσεις διακοπής ( Resources) δεν πρέπει να έχει συγκρούσεις . Εάν υπάρχουν οποιαδήποτε , εμφανίζονται επισημανθεί και μπορεί να αλλάξει ή να εξαλειφθεί με τον επαναπροσανατολισμό τους να ανοίξουν τις πύλες IRQ ή τη διαγραφή τους , αν δεν είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία της μονάδας . Ψάξτε για οποιαδήποτε τόνισε περιοχές στη διαμόρφωση RAM .
Εικόνων 3

Ελέγξτε τη "Ρύθμιση Power Management " στο BIOS για να ασφαλίσουν τροφοδοτικό του φορητού σας υπολογιστή λειτουργεί σωστά . Δυσλειτουργία Η παροχή ρεύματος είναι ένα τυπικό πρόβλημα των προβλημάτων laptop .
Η 4

Ανοίξτε τη σελίδα " PC Health Status" στο BIOS και να αναζητήσουν ανωμαλίες . Αυτή η σελίδα σας παρέχει συνήθως με τα στοιχεία που αφορούν τα προβλήματα hardware , συνδεσιμότητα και την υπερένταση IRQ . Προβλήματα παρουσιάζουν γενικά μέχρι τόνισε .
5

Ελέγξτε για να δείτε αν τα περιφερειακά είναι σε τάξη . Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν " μη λειτουργίας " ή " προειδοποίηση " ετικέτες που εμφανίζονται δίπλα τους . Αν βρείτε κανένα να διορθωθούν τα προβλήματα , προχωρήστε στο Βήμα 6 .
Η 6

Απενεργοποιήστε το φορητό σας υπολογιστή και αφαιρέστε την μπαταρία . Ανοίξτε τη θήκη RAM και ελέγξτε την τοποθέτηση των σανίδων μνήμης , βεβαιωθείτε ότι είναι σφιχτή και άνετη .
Η 7

Flash , που ονομάζεται επίσης την αναβάθμιση , το BIOS αν βρείτε κανένα διορθωθούν ανωμαλίες . Σημειώστε τον αριθμό του εγγράφου BIOS διακόπτοντας την οθόνη κατά την εκκίνηση του μηχανήματος . Με τον αριθμό εγγράφου για laptop BIOS, μεταβείτε στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή , εισαγάγετε τον αριθμό του εγγράφου , κατεβάστε το ενημερωμένο BIOS και να το εγκαταστήσετε μέσω ενός DVD ή τον αντίχειρα μονάδα . Το κατεβάσει εκτελέσιμο πρόγραμμα αναβάθμισης αφαιρεί το παλιό firmware του BIOS και εγκαθιστά την αναβάθμιση σε μια λειτουργία που ονομάζεται το BIOS ..
8

Συνδεθείτε με το φορητό υπολογιστή μέσω θύρας USB ή σειριακής θύρας , εάν είστε σε θέση να ανοίξτε το BIOS . Αν δεν μπορείτε να συνδεθείτε με το BIOS από τη χρήση του προγράμματος , όπως Agent BIOS , θα πρέπει να αντικαταστήσει το τσιπ του BIOS και να αρχίσει και πάλι από το βήμα 1 .
Η
εικόνων

Συναφής σύστασή

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα