ερώτηση

* Γνώση Υπολογιστών >> ερώτηση >> Οι ιοί υπολογιστών

Σημάδια ότι ένας υπολογιστής έχει έναν ιό

Αν και είναι εύκολο να πει όταν ο υπολογιστής σας έχει έναν ιό για κάποιο χρονικό διάστημα , σύλληψη ενός νωρίς απαιτεί κάποια επιμέλεια . Ακόμη και μικρές αλλαγές στην ταχύτητα του υπολογιστή σας ή την κανονική λειτουργία θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την παρουσία ενός ιού . Ενώ ορισμένοι ιοί οδηγήσει σε άμεση συντριβή , οι περισσότεροι ιοί εμφυτεύουν τον εαυτό τους αργά , και τα αποτελέσματά τους μπορεί να διαρκέσει για μήνες , το οποίο είναι ο λόγος που η έγκαιρη διάγνωση είναι το κλειδί . Χρονοδιάγραμμα
Η

Μπορεί να πάρει μόνο λίγα λεπτά για τον υπολογιστή σας να μολυνθεί με έναν ιό , αλλά ο χρόνος που έχετε μέχρι του ιού καθιστά τον υπολογιστή σας εντελώς ακατάλληλο για χρήση μπορεί να ποικίλει . Τυπικά , αυτό θα πάρει περίπου 6 μήνες για μια ανεξέλεγκτη ιό τύπου worm σε εντελώς κλείσει έναν υπολογιστή . Ωστόσο , μάλλον θα αρχίσετε να παρατηρήσει τις συνέπειες του ιού μέσα σε 3 έως 6 εβδομάδες .
Εικόνων Επεξεργασία δύναμη
Η

Το πρώτο πράγμα που επηρεάζεται από έναν ιό , ο επεξεργαστής σας . Επειδή οι ιοί είναι ανεξάρτητες οντότητες που απαιτούν τη χρήση ενός επεξεργαστή , θα παρατηρήσετε ότι άλλα προγράμματα που τρέχουν κανονικά και χωρίς περιστατικό θα αρχίσει να ξεφύσημα ή θα αργήσει να ανοίξει . Βίντεο και απόδοση βίντεο - παιχνίδι θα επηρεαστούν επίσης από το στέλεχος του ιού » για τον επεξεργαστή του υπολογιστή .

Η ταχύτητα
Η

Επειδή η ισχύς του επεξεργαστή γίνεται σιγά-σιγά διαβρώνεται από τον ιό , το επόμενο πράγμα που θα παρατηρήσετε ότι μπορεί να υποδεικνύει ένας ιός είναι μια απώλεια στην ταχύτητα . Βραδύτερη φορτία ιστοσελίδα θα είναι πιο άμεση , αλλά με την πάροδο του χρόνου , τα προγράμματα τόσο απλό όπως επεξεργαστές κειμένου θα είναι πιο αργή για να απαντήσει στα σχόλια .
Εικόνων Πρόγραμμα Βλάβη
Η

Μόλις ο ιός έχει προχωρήσει πάρα πολύ , διαφορετικά προγράμματα θα αρχίσουν να δυσλειτουργούν . Μερικά προγράμματα θα σταματήσει το άνοιγμα , και άλλοι θα ανοίξει, αλλά παγώσει ή να σταματήσει να ανταποκρίνεται μετά από μερικά λεπτά χρήσης . Προγράμματα θα παγώσει , κοντά απροσδόκητα ή ακόμα και να αποτύχει να ξεκινήσει , ως αποτέλεσμα ενός ιού . Εάν παρατηρήσετε αυτά τα φαινόμενα , ο ιός στον υπολογιστή σας είναι πιθανόν να έχει εξελιχθεί σε ένα σημείο όπου είναι πέρα από την επισκευή , και θα πρέπει να διαμορφώσετε το σκληρό σας δίσκο για να απαλλαγούμε από αυτό .
Εικόνων Πρόληψης

Αν και τα αποτελέσματα των ιών υπολογιστών είναι εκτεταμένες , μπορούν να προληφθούν . Απλά την εγκατάσταση και τη λειτουργία ενός προγράμματος anti-virus σε τακτά χρονικά διαστήματα , καθώς και με ένα πρόγραμμα τείχους προστασίας , θα πρέπει να είναι αρκετό για να κρατήσει τους περισσότερους ιούς μακριά . Δείτε την ενότητα Πόροι για συνδέσεις με δωρεάν προγράμματα anti-virus και firewall . Είναι επίσης χρήσιμο να μείνει μακριά από τις ιστοσελίδες δεν είστε εξοικειωμένοι με ή ότι δεν εμπιστεύεστε .
Η
εικόνων

Συναφής σύστασή

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα