συστήματα

* Γνώση Υπολογιστών >> συστήματα >> παράθυρα

Πώς να αλλάξετε τα δικαιώματα αρχείων για τα Windows

Windows XP /Vista εφαρμόζει μια λίστα των δικαιωμάτων που συνδέονται με κάθε αρχείο . Τα δικαιώματα καθορίζουν συγκεκριμένα δικαιώματα πρόσβασης σε ένα αρχείο , όπως η ανάγνωση από ένα αρχείο , γράφοντας σε ένα αρχείο και την εκτέλεση του αρχείου . Για παράδειγμα , εάν η άδεια για να διαβάσει ένα αρχείο έχει αφαιρεθεί , τότε δεν θα είναι δυνατό να ανοίξει ή ακόμα και να αντιγράψετε αυτό το συγκεκριμένο αρχείο . Ο κύριος λόγος για να αλλάξετε τα δικαιώματα είναι να αποφευχθεί ( ή να επιτρέπει ) την πρόσβαση σε ορισμένα αρχεία για άλλους χρήστες σε έναν υπολογιστή . Οδηγίες
Αλλαγή Δικαιώματα αρχείων στα Windows XP /Vista
Η

1 Κάντε κλικ στο κουμπί " Start" στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης σας . 2

Κάντε κλικ στο " Computer " για να ανοίξετε τον Windows Explorer και περιηγηθείτε στο αρχείο προορισμού .
εικόνων 3

κάντε δεξί κλικ στο αρχείο και επιλέξτε "Ιδιότητες " από το αναδυόμενο μενού . Επιλέξτε την καρτέλα "Ασφάλεια ". Σημείωση : . Αν χρησιμοποιείτε τα Windows XP , λειτουργούν μέσω του τμήματος 2 για να ενεργοποιήσετε αυτήν την καρτέλα
Η 4

Στα Windows Vista , κάντε κλικ στο κουμπί " Επεξεργασία". Εάν χρησιμοποιείτε Windows XP , πηγαίνετε κατευθείαν στο βήμα 5 .
5

Επιλέξτε ένα πλαίσιο " Αποδοχή" ή " Απόρριψη " κατά την άδεια που θέλετε να αλλάξετε . Για παράδειγμα , για να καταργήσετε το δικαίωμα να γράψετε ένα αρχείο , επιλέξτε το "Deny " κουτί στη σειρά " Write ".
Η

6 Κάντε κλικ στο κουμπί "OK". Αν επιδιώξει να αρνηθεί την άδεια , επίσης κλικ "Ναι".
Εικόνων Ενεργοποίηση του "Ασφάλεια" Tab στα Windows XP
Σελίδα 7

Στην Εξερεύνηση των Windows , κάντε κλικ στο μενού " Εργαλεία > Επιλογές φακέλων . "
8

Επιλέξτε την καρτέλα " Προβολή ".
Η 9

Μετακινηθείτε προς τα κάτω στη λίστα των προηγμένες ρυθμίσεις και να βρει" Χρήση απλής κοινής χρήσης αρχείων ( Συνιστάται ) . " Αποεπιλέξτε το πλαίσιο για αυτή την επιλογή . Κάντε κλικ στο κουμπί " OK".
Η
εικόνων

Συναφής σύστασή

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα