συστήματα

* Γνώση Υπολογιστών >> συστήματα >> Unix

Πώς να εμφανίσετε τα περιεχόμενα ενός αρχείου σε Unix

Προβολή αρχείου στο UNIX μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε και να διορθώσετε τα λάθη , ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει σε σας για να δείτε ολόκληρο το περιεχόμενο ταυτόχρονα . UNIX έχει μερικές απλές εντολές για την προβολή ενός αρχείου . Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να εμφανίσετε τα περιεχόμενα ενός αρχείου στο UNIX . Τα πράγματα που θα χρειαστείτε
Υπολογιστών

Παρουσίαση Περισσότερες οδηγίες
Η

1 Ανοίξτε το πρόγραμμα UNIX και περιμένετε για την προτροπή του κέρσορα για να εμφανιστούν. Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές εντολές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δείτε ένα αρχείο . Επιλέξτε την εντολή που λειτουργεί καλύτερα για την περίπτωσή σας . 2

Στο UNIX εντολών , πληκτρολογήστε " γάτα ", ακολουθούμενο από το όνομα του αρχείου που θέλετε να δείτε . Εάν το όνομα του αρχείου σας είναι τα αυτοκίνητα , για παράδειγμα , πληκτρολογήστε " αυτοκίνητα γάτα . " Αμέσως το σύνολο του φακέλου θα μεταβείτε στην οθόνη χωρίς διακοπή . Αυτό λειτουργεί καλά για μικρά αρχεία που δεν κυλούν στην οθόνη .

Η 3

στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε τη λέξη "προβολή ", ακολουθούμενο από το όνομα του αρχείου για να δείτε το αρχείο σε λειτουργία μόνο για ανάγνωση . δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε το αρχείο σε αυτή την κατάσταση .
Η 4

Πληκτρολογήστε τη λέξη " περισσότερα ", ακολουθούμενο από το όνομα του αρχείου για να δείτε το αρχείο σελίδα- σελίδα . το αρχείο θα σταματήσει σε κάθε σελίδα και θα μετακινηθείτε μόνο όταν πατήσετε το πλήκτρο "Enter" . Χρησιμοποιήστε την εντολή για να περισσότερα εξέταση του φακέλου πιο διεξοδικά .
5

Πληκτρολογήστε τη λέξη " λιγότερο" και να ακολουθήσετε αυτό το όνομα αρχείου για ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο στην προβολή του αρχείου . Χρησιμοποιήστε το λιγότερο τη λειτουργία όταν θέλετε να μετακινηθείτε προς τα πίσω και οι δύο fowards μέσα σε ένα αρχείο . Όσο λιγότερο η λειτουργία σας επιτρέπει επίσης να κάνετε κύλιση σε ένα αρχείο αργά .
Η
εικόνων

Συναφής σύστασή

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα