συστήματα

* Γνώση Υπολογιστών >> συστήματα >> Mac OS

Η Ιστορία του Mac της Apple

Πριν η Apple εισήγαγε το iPod ή το iPhone , είχε το Macintosh . Το 1984 , η εταιρεία ξεκίνησε την πρώτη της μοντέλο Macintosh , ένα μεγάλο , μπεζ κουτί διαθέσιμο για $ 2,495 . Από εκείνη τη στιγμή, το Mac έχει μια ιστορία ανασχηματισμοί , αλλά παραμένει ένα στήριγμα των επιχειρήσεων της Apple . Στο δεύτερο τρίμηνο του 2011 , η Apple ανέφερε ότι είχε πουλήσει πάνω από 3,5 εκατομμύρια υπολογιστές , ξεπερνώντας το προηγούμενο έτος κατά 28 τοις εκατό . Apple I και II
Η Apple άρχισε να

επιχείρηση υπολογιστών του στο γκαράζ του συν - ιδρυτή της Steve Jobs . Αυτός, μαζί με τον Steve Wozniak , έχτισε ένα κύκλωμα του σκάφους υπολογιστή που ονομάζεται " της Apple I. " Την 1η Απριλίου 1976, η απασχόληση , ο Wozniak και Ronald Wayne σχηματίστηκε επίσημα η Apple και το 1977 συστάθηκε η εταιρία . Την ίδια χρονιά , κυκλοφόρησε το Apple II - ο πρώτος υπολογιστής με την ικανότητα να παράγουν έγχρωμα γραφικά . Η Apple θα περνούν το μεγαλύτερο μέρος από τα επόμενα χρόνια ως συνώνυμο για το νέο Apple Macintosh και της Apple Lisa . Το Μήλο Lisa ήταν η πρώτη στην αγορά , αλλά ήταν ένα flop χάρη στην υψηλή τιμή του.
Εικόνων 1980
Η

Το 1984 , η Apple εισήγαγε το Macintosh σε ένα μεγάλο μέρος της κόσμο μέσα από ένα Super Bowl σημείο . Το Mac ήταν το πρώτο εύκολο στη χρήση του υπολογιστή και η πιο προσιτή για την εποχή του . Περιελάμβανε μια γραφική διεπαφή χρήστη και ένα ποντίκι . Το επόμενο έτος , τόσο την απασχόληση και Wozniak αφήσει την Apple και η εταιρεία συνέχισε να βελτιώσει την Mac , κάνει το ντεμπούτο του το Macintosh Plus , το 1986 και το Macintosh II το 1987 . Το 1989 , η Apple προσπάθησε το χέρι της στο να καταστεί ένα πιο μεταφερόμενο υπολογιστή με το φορητό Macintosh . Ο υπολογιστής λειτουργεί με μπαταρία ζύγιζε πάνω από 15 κιλά. και δεν ήταν μια επιτυχία .

Η δεκαετία του 1990
Η

Η δεκαετία του 1990 ήταν ένας πολυάσχολος χρόνος για Macintosh . Το 1991 , η Apple ξεκίνησε το PowerBook , ένα φορητό υπολογιστή με έγχρωμη οθόνη . Την ίδια χρονιά , το Quadra και Performa σειρά της Apple κυκλοφόρησαν με το Quadra είναι υψηλότερο - end μοντέλο για τις επιχειρήσεις και το Performa σχεδιασμένο για τους καταναλωτές . Το 1994 , η Apple ξεκίνησε την παραγωγή του Macintosh με νέο τσιπ PowerPC σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την IBM και Motorola . Το τσιπ PowerPC υποσχέθηκε ταχύτερη και βελτιωμένη απόδοση . Το 1996 , ο Jobs επέστρεψε στην Apple σε ρόλο συμβούλου και ονομάστηκε το προσωρινό CEO του επόμενου έτους . Το 1998 , το δημοφιλές , ημιδιαφανές iMAC G3 ήταν ξεδιπλώσει . Η Apple έκλεισε τη δεκαετία με το G3 PowerMac , τον πρώτο υπολογιστή Macintosh να περιλαμβάνουν μια swing out πόρτα για την προσθήκη σκληρών δίσκων και μνήμης .
Εικόνων New Century
Η

Το πρώτο έτος της του 21ου αιώνα σημαδεύτηκε από την απασχόληση που ονομάστηκε μόνιμος CEO της Apple . Το 2000 , η G3 PowerBook με δυνατότητα firewire , DVD και κίνηση φερμουάρ , και AirPort επίσης ξεδιπλώσει . Το 2002 , η πρώτη επίπεδη οθόνη Macintosh έκανε το ντεμπούτο του - το iMac G4 . Η Apple συνεχίζει να κάνει βελτιώσεις και αναβαθμίσεις σε γνωστό φορητό υπολογιστή , απελευθερώνοντας το MacBook Air το 2008 . Το MacBook Air είναι ένα φορητό υπολογιστή τόσο λεπτό ώστε να μπορεί να χωράει μέσα σε ένα φάκελο της Μανίλα . Το 2010 , το MacBook Air κυκλοφόρησε σε μια νέα έκδοση χωρίς σκληρό δίσκο , χρησιμοποιώντας flash-based μνήμη αντ 'αυτού.
Η
εικόνων

Συναφής σύστασή

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα