λογισμικό

* Γνώση Υπολογιστών >> λογισμικό >> Υπολογιστικά φύλλα

Πώς μπορώ να σχεδιάσετε ένα συγκρότημα απόφαση Δέντρο στο MS Excel 2007

? Είναι συχνά δύσκολο να απεικονίσει τα πιθανά αποτελέσματα μιας σύνθετης απόφαση μόνο με τη σκέψη για αυτό . Παραδοσιακά στο χαρτί , μια λεπτομερής δέντρο απόφασης μπορεί να βοηθήσει να καθορίσουμε το κάθε δυνατότητα σε κάθε σημείο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σας . Ωστόσο , τα δέντρα απόφασης μπορεί γρήγορα να γίνει δυσκίνητο σε χαρτί , όπως ο αριθμός των πιθανών αποτελεσμάτων και των συνεπειών πολλαπλασιάζει εκθετικά . Excel σας προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός μεγάλου και σύνθετου δένδρο αποφάσεων με τη χρήση δυνατότητες γραφικών του . Οδηγίες
Η

1 Επιλέξτε την καρτέλα "Εισαγωγή" στην κορδέλα , αφού έχετε ένα ανοικτό βιβλίο εργασίας του Excel . 2

Κάντε κλικ στο κουμπί " SmartArt " και επιλέξτε " Ιεραρχία " από το αριστερό τμήμα του παραθύρου . Επιλέξτε το " Horizontal Ιεραρχία " για να δημιουργήσετε το βασικό σχήμα του δέντρου απόφασης .
Εικόνων 3

Κάντε κλικ μέσα στο αριστερότερο πλαίσιο κειμένου που αντιπροσωπεύει το ερώτημα απόφαση και να προσθέσετε το κείμενο σας . Κάντε κλικ έξω από το πλαίσιο κειμένου , όταν τελειώσετε με την προσθήκη κειμένου . Excel προσαρμόζει αυτόματα το μέγεθος της γραμματοσειράς για να χωρέσει το κουτί .
Η 4

Κάντε κλικ μέσα στο πλαίσιο που μόλις επισημανθεί για να το επιλέξετε . Η προεπιλεγμένη διάγραμμα δείχνει αρχικά δύο αποφάσεων κλαδιά δέντρων που προκύπτουν από το αριστερό πλαίσιο κειμένου . Κάντε κλικ στο κουμπί " Προσθήκη σχήματος " στην κορδέλα και επιλέξτε " Προσθήκη σχήματος κάτω " για να εισάγετε ένα τρίτο σκέλος , αν θέλετε . Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για να προσθέσετε περισσότερους κλάδους στο δεύτερο επίπεδο του δέντρου απόφασης . Κάντε κλικ μέσα σε κάθε πλαίσιο κειμένου για να προσθέσετε κείμενο .
5

Μετακίνηση για τα νέα πλαίσια κειμένου που μόλις δημιουργήσατε και κάντε κλικ σε κάθε μία με τη σειρά του , στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή " Προσθήκη σχήματος " και " Προσθήκη σχήματος κάτω " για να προσθέστε τα υποκαταστήματα απόφαση . Ετικέτα κάθε κουτί . Εργασία από αριστερά προς τα δεξιά για να δημιουργήσετε το δέντρο απόφασή σας με τον ίδιο τρόπο .
Η 6

Προσαρμογή δέντρο απόφασή σας όταν τελειώσετε κάνοντας κλικ στο " Αλλαγή χρωμάτων » ή επιλέγοντας ένα διαφορετικό στυλ από τα " Στυλ SmartArt «ομάδα στην κορδέλα .
Η
εικόνων

Συναφής σύστασή

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα