Προγραμματισμός

Γνώση Υπολογιστών >> Προγραμματισμός >> PHP /MySQL Προγραμματισμός

Debugging μια Pipelined Λειτουργία σε Oracle

A διοχέτευσης λειτουργία χρησιμοποιείται συχνά για να αντικαταστήσει μια λειτουργία multi - βήμα κατά την εργασία με μεγάλες βάσεις δεδομένων Oracle . Μάζα ποσά των πληροφοριών που είναι τυπικό στις βάσεις δεδομένων συχνά οδηγούν σε παραδοσιακά πολυ - βήμα λειτουργία bogging κάτω του συστήματος , με αποτέλεσμα την αργή απόδοση . Από την απελευθέρωση της Oracle 9i , οι προγραμματιστές μπορούν τώρα να αντικαταστήσει τις λειτουργίες με ένα διοχέτευσης λειτουργία . Η λειτουργία του αγωγού είναι ικανό να παράγει πιο γρήγορα τέλος των δεδομένων με την παραγωγή κάθε γραμμή των δεδομένων αμέσως μετά την καταρτίζονται ? Ότι , παραδοσιακές λειτουργίες κοινές πριν Oracle 9i καταρτίζονται όλες τις γραμμές των δεδομένων πριν από οποιαδήποτε από εστάλη στην έξοδο . Pipelined λειτουργίες είναι η απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί προγραμματιστές » , αλλά εξακολουθούν να υπόκεινται στα ίδια σφάλματα προγραμματισμού, όπως τα μεγαλύτερα ομολόγους τους . Η διαδικασία εντοπισμού σφαλμάτων είναι απλή , επειδή οι περισσότεροι μεταγλωττιστές κώδικα έρχονται με ένα χαρακτηριστικό πρόγραμμα εντοπισμού σφαλμάτων . Τα πράγματα που θα χρειαστείτε
Script compiler

Παρουσίαση Περισσότερες οδηγίες
Η 1

Εκκίνηση compiler της επιλογής σας . Όταν ο compiler είναι ανοιχτό , κάντε κλικ στο μενού "Αρχείο" και επιλέξτε " Open". Περιηγηθείτε στον φάκελο όπου βρίσκεται η λειτουργία του αγωγού . Βρείτε το αρχείο της συνάρτησης και κάντε διπλό κλικ για να ανοίξετε το αρχείο στο παράθυρο compilers πλοηγό σας 2

Πληκτρολογήστε τη γραμμή του κώδικα . " DBMS_OUTPUT.PUT_LINE ( '') ? " Περιοδικά σε όλο το σώμα του κώδικα. Η γραμμή είναι διάκριση πεζών-κεφαλαίων και πρέπει να πληκτρολογούνται ακριβώς για να λειτουργήσει σωστά. Ανάλογα με το μήκος του λειτουργία , ίσως χρειαστεί να εισάγετε τη γραμμή πολλές φορές . Για να εντοπίσει τα σφάλματα εύκολα , είσοδος από τη γραμμή μετά από κάθε άλλη δήλωση μέσα στο σενάριο της λειτουργίας του αγωγού . Μην πληκτρολογείτε τον κωδικό στη μέση των υφιστάμενων κωδικό ? Δώσει τη δική της σειρά . Σε ορισμένες περιπτώσεις , compiler σας μπορεί να παρουσιάσει μια συντόμευση που εισάγει τον κώδικα αυτόματα . Άλλα compilers επιτρέπουν ο κωδικός που πρέπει να εισαχθεί , όπου βρίσκεται ο δρομέας πατώντας τη συντόμευση πληκτρολογίου των " Ctrl " και "D."
εικόνων 3

Κάντε κλικ στο εικονίδιο εντοπισμού σφαλμάτων για την compilers γραμμή εργαλείων . Εναλλακτικά , μπορείτε να αιωρείται πάνω από το σενάριο της λειτουργίας του αγωγού και κάντε δεξί κλικ . Επιλέξτε την επιλογή debug από το μενού που θα εμφανιστεί . Αυτό θα καταρτίσει το σενάριο . Για κάθε DBMS_OUTPUT που έχετε εισάγει στη λειτουργία σενάριο , η γραμμή παραγωγής θα εμφανιστεί στο παράθυρο buffer εξόδου που είναι συνήθως στο κάτω μέρος του παραθύρου του compiler .
Η 4

Κοιτάξτε τις γραμμές της εξόδου στην έξοδο buffer παράθυρο. Οι γραμμές όλοι θα αρχίσει με το « DBMS_ OUTPUT.PUT_LINE ", ακολουθούμενο από το κείμενο των δεδομένων από την εν λόγω δήλωση, η οποία θα πρέπει να περικλείεται σε παρένθεση . Αυτό σας επιτρέπει να εντοπίσουν τυχόν σφάλματα . Όταν βρεθεί ένα λάθος , η γραμμή παραγωγής θα είναι κόκκινο . Κάντε διπλό κλικ στο κόκκινο κείμενο για να μεταφερθείτε αυτόματα στην γραμμή του κώδικα στην οποία το σφάλμα είναι παρούσα . Διορθώστε το σφάλμα στο μενού πλοήγησης .
5

Κατάργηση όλων των γραμμών του « DBMS_OUTPUT.PUT_LINE ( ' ')" από το σενάριο λειτουργίες με το χέρι κύλιση και τη διαγραφή τους . Κάντε κλικ στο μενού "Αρχείο" και επιλέξτε "Αποθήκευση " για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές στη λειτουργία του αγωγού σας , η οποία έχει πλέον διορθωθεί.
Η
εικόνων

Συναφής σύστασή

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα