Δικτύωση

Γνώση Υπολογιστών >> Δικτύωση >> Ασύρματη Δικτύωση

Διαφορά μεταξύ Wireless LAN & Wi - Fi

Wi - Fi είναι ένα πρότυπο ασύρματης επικοινωνίας που χρησιμοποιείται από συσκευές υπολογιστών να μοιράζονται αρχεία και πόρους . Το σήμα Wi - Fi χρησιμοποιείται σε Ασύρματα Τοπικά Δίκτυα (WLAN ) . Σε ένα σπίτι , ένα WLAN μπορεί να περιλαμβάνει έναν υπολογιστή και έναν εκτυπωτή σε ένα δωμάτιο . Σε ένα χώρο εργασίας , ένα WLAN συνδέει τον εξοπλισμό της πληροφορικής μέσα σε ένα κτίριο . Wi - Fi ισχύει για την πρόσβαση στο Διαδίκτυο κατά κύριο λόγο και παρατηρείται σε εμπορικά καταστήματα ( Starbucks , McDonald 's ) , επιτρέποντας συνδέσεις με τα δημόσια Internet μέσω ασύρματων σημείων πρόσβασης ( WAPs ) . Ασύρματη επικοινωνία
Η

Ασύρματη επικοινωνία πηγαίνει όλος ο τρόπος πίσω στο 1897 , όταν Marconi ραδιοκύματα που εκπέμπονται στα πλοία στη θάλασσα . AM , για Amplitude Modulation , ραδιόφωνο ξεκίνησε το 1906 και έγινε δημοφιλής μετά το ναυάγιο του Τιτανικού το 1912 . Ραδιόφωνο FM αναπτύχθηκε το 1933 , και η τηλεόραση άρχισε πραγματικά το 1940 . Έγχρωμη τηλεόραση άρχισε το 1963 , και οι ραδιοερασιτέχνες άρχισαν να πειραματίζονται με τις κάρτες ήχου για την επεξεργασία ραδιοσήματα σε υπολογιστές στις αρχές του 1990 . Τα ραδιοκύματα έχουν μια μακρά ιστορία σήμερα με την ασύρματη δικτύωση του υλικού και ασύρματη πρόσβαση στο Internet .
Εικόνων WLAN ορίζονται
Η

WLAN είναι αναγραμματισμός για το ασύρματο LAN . LAN είναι αναγραμματισμός για Τοπικό Δίκτυο . WLAN είναι ο όρος που περιγράφει ένα περιβάλλον υπολογιστή , όπου το σήμα Wi - Fi αντικαθιστά τα καλώδια στις συνδέσεις μεταξύ των συσκευών του υπολογιστή . Wi - Fi είναι το μέσο για να συνδέσετε αυτές τις συσκευές ασύρματα . Wi - Fi χρησιμοποιεί ραδιοκύματα για τη μετάδοση πληροφοριών σε υψηλές ταχύτητες , και ως εκ τούτου WLAN χρησιμοποιεί τις ίδιες ραδιοκύματα για τη μετάδοση πληροφοριών μεταξύ των συσκευών είναι εξοπλισμένα με Wi - Fi δυνατότητες .

Η Wi - Fi Ορίζεται < br >

Wi - Fi ήταν αρχικά μια συντομογραφία για Wireless Fidelity , αλλά το IEEE , η εμπορική ένωση που δημιούργησε και διατηρεί τα πρότυπα 802.11x , κινείται μακριά από αυτή την περιγραφή. Αυτό συμβαίνει επειδή Wi - Fi χρήση έχει ενισχυθεί με smartphones , προσωπικών ψηφιακών βοηθών (PDA ) , οι υπολογιστές netbook και τα σημεία πρόσβασης του κοινού . Το εν λόγω πρότυπο 802.11x , από την εισαγωγή του το 1998 , επέτρεψε την τεράστια ανάπτυξη του mobile computing . Το πρότυπο Wi - Fi εξασφαλίζει συμβατότητα μεταξύ όλων των Wi - Fi - enabled συσκευές .
Εικόνων Η Κοινή βάση για WLAN και Wi - Fi
Η

Το IEEE 802.11 αναπτυχθεί τόσα πολλά ασύρματα Οι χρήστες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το εύρος ζώνης ραδιόφωνο 2400 MHz ταυτόχρονα . 802.11 χρησιμοποιεί δύο τρόπους λειτουργίας : Ad hoc , η οποία επιτρέπει peer-to -peer ( P2P ) μετάδοσης μεταξύ δύο ασύρματων μονάδων ? Και λειτουργία υποδομής , όπου πολλές ασύρματες μονάδες επικοινωνούν μέσω ενός σημείου πρόσβασης ότι η ίδια είναι μια γέφυρα σε ένα σταθμό βάσης . Αυτό είναι το κυρίαρχο LAN ασύρματων εφαρμογών σε επιχειρήσεις και δημόσιων σημείων πρόσβασης ( McDonald 's και δημοτικές βιβλιοθήκες ) . 802.11 περιλαμβάνει επίσης μέτρα ασφαλείας για ασύρματες μεταδόσεις : WEP (Wired Equivalent Privacy ) ( WEP ) και WPA ( Wi-Fi Protected Access ) , για την πρόληψη της πειρατείας των δωρεάν πληροφορίες bandwidth εικόνων
Wi - Fi μεγαλώνει . παντού
Η

ανάπτυξη Wi - Fi ήταν τόσο εκρηκτική ώστε μια αναζήτηση στο Google για το Wi - Fi φέρνει μέχρι 80 εκατομμύρια sites . Wi - Fi.com και wififreespot.com λίστα πρόσβασης του κοινού και αλλιώς δωρεάν πηγές Wi - Fi σε όλη την ΗΠΑ και την Ευρώπη . Symbionics Networks , Ltd , ανέπτυξε ένα ασύρματο προσαρμογέα LAN που μπορούν να χωρέσουν σε ένα Industry Association Personal Computer Memory Card ( PCMCIA ) κάρτα για ένα φορητό υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή ? Και Eye- Fi έχει ενσωματωμένο έναν επεξεργαστή και Wi - Fi ραδιόφωνο μαζί με τη μνήμη σε ένα κάρτα SD .
Η
εικόνων

Συναφής σύστασή

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα