Δικτύωση

Γνώση Υπολογιστών >> Δικτύωση >> Τοπικά Δίκτυα

Πώς να Set Up Wireless LAN Hardware

υλικό Wireless LAN είναι γενικά ένα ασύρματο σημείο πρόσβασης , η οποία είναι συχνά ένα ασύρματο router , και ένα ασύρματο NIC , ή κάρτα διασύνδεσης δικτύου . Το ασύρματο router και NIC πρέπει να ρυθμιστεί με το ίδιο όνομα δικτύου , γνωστό και ως SSID , και να χρησιμοποιούν το ίδιο ασύρματο κλειδί ασφαλείας . Ένα ασύρματο LAN μπορεί να υπάρξει χωρίς μια πηγή στο Διαδίκτυο , αν και οι υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι θα είναι σε θέση να συνδεθούν μεταξύ τους και όχι το Διαδίκτυο . Τα πράγματα που θα χρειαστείτε
Υπολογιστών
καλώδιο Ethernet
Ασύρματο router
Wireless NIC κάρτα ( αν δεν είναι ήδη εγκατεστημένο )
NIC κάρτα εγκατάστασης CD
Η Εμφάνιση Περισσότερες οδηγίες < br > Διαμόρφωση του Wireless Router
Η

1 Συνδέστε το καλώδιο Ethernet από τον υπολογιστή σε μία από τις τέσσερις θύρες LAN στο πίσω μέρος του ασύρματου router . 2

Ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web και πληκτρολογήστε τη διεύθυνση για τη χρησιμότητα του δρομολογητή . Η διεύθυνση συνήθως μοιάζει σαν " 192.168.X.X. " Η συγκεκριμένη διεύθυνση μπορεί να βρεθεί στο εγχειρίδιο χρήσης , και μερικές φορές είναι τυπωμένο στο router .
Εικόνων 3

Εισάγετε τα στοιχεία σύνδεσης . Μια κοινή προεπιλεγμένο όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης είναι "admin" και "password ", αλλά αυτά μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με τη μάρκα router . Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήσης για συγκεκριμένες πληροφορίες σύνδεσης.
Η

4 Κάντε κλικ στο " Wireless" ή "Wireless Settings , " και στη συνέχεια εισάγετε τον επιθυμητό SSID σας . Εάν οι πληροφορίες κλειδί ασφαλείας είναι στην ίδια σελίδα , εισάγετε τον επιθυμητό κλειδί ασφαλείας σας . Διαφορετικά , κάντε κλικ στο " Ασφάλεια " και εισάγετε εκεί . Το SSID μπορεί να είναι οτιδήποτε , αλλά αν το κλειδί ασφαλείας έχει οριστεί σε 64 - bits , πρέπει να εισάγετε 10 χαρακτήρες χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα 0-9 ή /και AF . Αν το θέσετε σε 128 - bit, το κλειδί πρέπει να είναι 20 χαρακτήρες με τις ίδιες παραμέτρους .
5

Αποθηκεύστε τις ρυθμίσεις και αποσυνδέστε τον υπολογιστή από το router .
Η < br > Διαμόρφωση της κάρτας NIC
Η

6 Τοποθετήστε το CD εγκατάστασης στη μονάδα CD - ROM σας . Ένας οδηγός εγκατάστασης θα ξεκινήσει . Ακολουθήστε τις οδηγίες για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης για την κάρτα NIC .
Η

7 Συνδέστε το ασύρματο NIC στον υπολογιστή σας . Αυτό μπορεί να είναι μια σύνδεση USB ή σε ορισμένους φορητούς υπολογιστές αυτό μπορεί να είναι μια PCMCIA ή Express Card που πρέπει να τοποθετηθεί στην υποδοχή στο πλάι του φορητού υπολογιστή .
8

Ανοίξτε το βοηθητικό πρόγραμμα ασύρματης του υπολογιστή με διπλό κλικ στο εικονίδιο ασύρματης λειτουργίας στο δίσκο του συστήματος που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία της επιφάνειας εργασίας . Το ασύρματο εικονίδιο μοιάζει με ένα υπολογιστή με ένα σήμα που βγαίνει από αυτό .
Η 9

Κάντε διπλό κλικ στο όνομα του δικτύου σας ( SSID) και πληκτρολογήστε το κλειδί ασφαλείας . Θα πρέπει να είναι σε θέση να συνδεθεί με το ασύρματο router τώρα .
Η

10 Επαναλάβετε τα βήματα 3 και 4 για άλλους υπολογιστές .
Η
εικόνων

Συναφής σύστασή

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα