Δικτύωση

Γνώση Υπολογιστών >> Δικτύωση >> Δικτύωση στο Διαδίκτυο

Περιγράψτε τις λειτουργίες του πρωτοκόλλου Communications

πρωτόκολλα επικοινωνιών είναι μία από τις θεμελιώδεις δομές που διέπουν το Διαδίκτυο και τη δικτύωση σε γενικές γραμμές . Ενώ υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη των πρωτοκόλλων επικοινωνίας εκεί έξω ( αυτές που απαντώνται συνήθως περιλαμβάνουν HTTP - πρωτόκολλο Hypertext Transfer Protocol - χρησιμοποιούνται για το World Wide Web , και το πρωτόκολλο TCP /IP - Πρωτόκολλο μετάδοσης ελέγχου Protocol /Internet - το υποκείμενο πρωτόκολλο της επικοινωνίες μέσω του Διαδικτύου ) , οι περισσότερες επικοινωνίες και πρωτόκολλα δικτύωσης έχουν παρόμοιες λειτουργίες . Σηματοδοσίας Λειτουργίες
Η

Σε ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας , μια λειτουργία σηματοδότησης χρησιμοποιείται για την αναζήτηση ενός δικτύου για τη διαθεσιμότητα ενός κυκλώματος ή διαδρομή. Αν νομίζετε ότι από ένα πρωτόκολλο ως ένα σύνολο οδηγιών για την οδήγηση ενός αυτοκινήτου γεμάτο ψώνια , το πρωτόκολλο σηματοδοσίας θα είναι το ισοδύναμο του ο οδηγός να ρωτάτε σχετικά με τις συνθήκες κυκλοφορίας μπροστά - Μπορεί να βρεθεί μια διαδρομή στον προορισμό του ; Σηματοδότησης λειτουργίες είναι επίσης γενικά το "σημάδι της ζωής » σήμα σε ένα δίκτυο. Μια διαδικασία δίκτυο θα στείλει λειτουργίες σηματοδότησης και ελέγξτε για τις απαντήσεις και πόσο γρήγορα οι απαντήσεις έρχονται πίσω .
Εικόνων Λειτουργίες ταυτότητας
Η

Μια λειτουργία ελέγχου ταυτότητας χρησιμοποιείται για να εξασφαλίσει ότι το πρόσωπο την αποστολή των πληροφοριών είναι εξουσιοδοτημένος να είναι στο δίκτυο. Χρησιμοποιώντας το παραπάνω παράδειγμα , η πτυχή της ταυτότητας του πρωτοκόλλου είναι , όπως δείχνουν την άδεια οδήγησής σας σε διόδια για να πάρει την ανταλλαγή . Μερικά πρωτόκολλα ελέγχου ταυτότητας είναι διπλή μορφή - απαιτούν επίσης τον έλεγχο ταυτότητας του δικαιούχου να λάβει τα δεδομένα . Πρωτόκολλα ελέγχου ταυτότητας απαιτούν κάποιο μηχανισμό για την κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση των δεδομένων , όπως απαιτείται .

Η Λειτουργίες Έλεγχος σφαλμάτων /διόρθωση
Η

λειτουργίες ελέγχου σφαλμάτων στα πρωτόκολλα επικοινωνιών σπάσει το " αυτοκίνητο πηγαίνει στο μανάβικο " αναλογία λίγο . Όταν οι πληροφορίες που αποστέλλονται μέσω ενός δικτύου υπολογιστών , είναι κατανεμημένα σε μικρές δέσμες των πληροφοριών που ονομάζονται πακέτα . Κάθε πακέτο ταυτίζεται με πληροφορίες κεφαλίδας που περιέχει τον αριθμό των bytes ( το μέγεθος ) του πακέτου , τι μήνυμα αυτό είναι ένα μέρος της , και ποια πακέτα θα πρέπει να προηγείται και να ακολουθήσουν έτσι ώστε ο παραλήπτης να μπορεί να βάλει τα κομμάτια πίσω στη θέση του - όπως η συναρμολόγηση ενός παζλ . Αντί για ένα αυτοκίνητο που πηγαίνει από το μπακάλικο στο σπίτι σας , φανταστείτε ένα μήνυμα μεταδίδεται μέσω του Διαδικτύου είναι η ίδια όπως βάζοντας τα παντοπωλεία σας - ένα στοιχείο σε έναν χρόνο - σε μια σειρά από τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα που θα ακολουθήσουν ανεξάρτητα κίνηση διαδρομή είναι τουλάχιστον συμφόρηση . Κάθε αυτοκίνητο φέρει ένα αντίγραφο της απόδειξης παντοπωλείο και μια κολλώδη σημείωση που λέει , " Αυτό το αυτοκίνητο έχει 2 κιλά κρεμμύδια . Θα πρέπει να υπάρχει ένα μικρό αυτοκίνητο στο δρόμο του μεταφέρουν καρότα " ή " Το επόμενο αυτοκίνητο θα πρέπει να μεταφέρουν το μαρούλι . " Αυτή η πληροφορία - ολόκληρη η λίστα των αντικειμένων που έρχονται σε , επιτρέπει ο παραλήπτης να πει , "Εντάξει , χάσαμε τα καρότα , παρακαλούμε να στείλετε ξανά , " ή " Το αυτοκίνητο που φέρει το μαρούλι φαίνεται ότι είχε ένα φτερό - bender , παρακαλώ στείλετε ξανά έτσι ξέρουμε ότι έχουμε όλοι το μαρούλι που χρειαζόμαστε . "
Η
εικόνων

Συναφής σύστασή

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα