Δικτύωση

Γνώση Υπολογιστών >> Δικτύωση >> Ethernet

Ποιες είναι οι διαφορές σε καλώδια Ethernet

; Ethernet είναι ένα πρότυπο που αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1970 και πολλαπλασιάστηκαν στη δεκαετία του 1980 . Από το Νοέμβριο του 2010, είναι ένα κοινό πρότυπο και χρησιμοποιείται σε όλα σχεδόν τα δίκτυα υπολογιστών . Ίδια Ethernet είναι ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας που ορίζεται από το « IEEE 802.3 " επιτροπή . Ethernet έχει περάσει από πολλές διαφορετικές αναθεωρήσεις , οι οποίες περιλαμβάνουν διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα πρότυπα της ταχύτητας . Θωράκιση Twisted Pair
Η

θωράκιση Twisted Pair ( UTP ) είναι αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι στον υπολογιστή δικτύωσης σκέφτονται όταν αναφέρεται σε Ethernet . Αυτά είναι τα κοινά καλώδια 8 αγωγών που έχουν RJ - 45 στο τέλος . Ανάλογα με τη διάταξη ακίδων , καλώδια UTP μπορεί να είναι είτε straight-through ή τύπου crossover .
Εικόνων Shielded Twisted Pair
Η

Shielded Twisted Pair ( STP ) είναι παρόμοια με UTP , με την εξαίρεση ότι κάθε ζεύγος συρμάτων έχει ένα ξεχωριστό μεταλλικό ασπίδα γύρω από αυτό. Αυτό μειώνει τις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές από τα γύρω καλώδια .

Η ομοαξονικό
Η

Τα πρώτα δίκτυα Ethernet χρησιμοποιείται ομοαξονικό καλώδιο . Αναφέρεται ως « thin -net , " 10base2 χρησιμοποιείται ένα λεπτότερο καλώδιο και είχε ένα μέγιστο μήκος καλωδίου 185 μέτρα . 10Base5 είχε ένα μέγιστο μήκος 500 μέτρα . Ομοαξονικό καλώδιο θεωρείται πλέον παρωχημένη και έχει αντικατασταθεί εδώ και πολλά χρόνια με καλώδιο UTP .
Εικόνων Οπτικών Ινών
Η

Ethernet μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με διαφορετικά καλώδια οπτικών ινών . Καλώδια οπτικών ινών που χρησιμοποιούνται συνήθως σε συνδέσεις πολύ υψηλής ταχύτητας και μεγάλης απόστασης Ethernet , επειδή δεν υποφέρουν σοβαρά από την εξασθένηση καλωδίωσης χαλκού κάνει . Με βάση το Ethernet καλώδιο οπτικών ινών μπορεί να τρέξει έως και 100 Gbps , από τον Νοέμβριο του 2010.
Η
εικόνων

Συναφής σύστασή

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα