Υλικό υπολογιστών

Γνώση Υπολογιστών >> Υλικό υπολογιστών >> Φορητοί υπολογιστές

Ποια AMD επεξεργαστή ισοδυναμεί με επεξεργαστή Intel Core I5 430M

; Κυκλοφόρησε το 2010 , ο Intel Core i5 - 430M είναι ένα από το φορητό υπολογιστή ή το κινητό , καταχωρήσεις της μάρκας της Intel Core των κεντρικών μονάδων επεξεργασίας με γνώμονα τον καταναλωτή . Η AMD Phenom II N620 , που κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά , είναι ένας επεξεργαστής από την ανταγωνιστική Advanced Micro Devices Intel, που μπορεί να θεωρηθεί ισοδύναμη με το i5 - 430M οφείλεται σε κάποιες βασικές λειτουργίες . Παρόλα αυτά, στις περισσότερες περιπτώσεις , η CPU της Intel είναι ανώτερο από το τσιπ της AMD . Κύρια ονομασία
Η

Τόσο η Intel i5 - 430M και AMD N640 είναι midrange μάρκες που ανήκουν σε μάρκες ναυαρχίδα CPU αντίστοιχες εταιρείες τους : Πυρήνας και Phenom . Επίσης, είναι dual - core επεξεργαστές , πράγμα που σημαίνει ότι ο καθένας αποτελείται από δύο μονάδες επεξεργασίας . Intel , ωστόσο, κάνει το i5 - 430M με τη χρήση του 32 nm , ή νανομέτρων , λιθογραφική κόμβο . Το N640 εντάσσεται στο πλαίσιο της κατανομής Phenom με κατάληξη II , επισημαίνοντας ότι χρησιμοποιεί την διαδικασία κατασκευής 45 nm . Έτσι , το τσιπ της AMD είναι μεγαλύτερο από το ένα από την Intel .
Εικόνων Ταχύτητες
Η

Ο επεξεργαστής Intel Core i5 - 430M έχει μια ταχύτητα επεξεργασίας των 2.26 GHz . Turbo Boost της - μια τεχνολογία που αυξάνει την λειτουργική ρυθμό της, κατόπιν αίτησης από το λειτουργικό σύστημα για βέλτιστη απόδοση - μεγιστοποιεί την ταχύτητα επεξεργασίας σε 2,53 GHz . Ακόμη και χωρίς αυτό το χαρακτηριστικό , το AMD Phenom II N640 ξεπερνά Intel ομόλογό του με ταχύτητα επεξεργασίας 2,9 GHz . Ο επεξεργαστής AMD κερδίζει επίσης στην ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων - στα 3,6 GHz , σε σύγκριση με το i5 - 430M είναι 2,5 GHz

Η κρυφή μνήμη και κατανάλωση ρεύματος
Η

. ο επεξεργαστής Intel Core i5 - 430M έχει 3MB Smart Cache , η οποία είναι μια μικροσκοπική μονάδα αποθήκευσης που χρησιμοποιεί για την πρόσβαση υψηλής ταχύτητας στις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες δεδομένα του φορητού υπολογιστή . Η AMD Phenom II N640 , από την άλλη πλευρά , έχει δύο : ένα επίπεδο 1 μνήμη cache και Επίπεδο 2 cache . AMD αναφέρει την μνήμη L2 cache και προσφέρει 1MB ? Η cache L1 είναι παραδοσιακά μικρότερο . Και οι δύο επεξεργαστές Intel και AMD έχουν 35 - watt μέγιστη ονομαστική κατανάλωση ρεύματος .
Εικόνων Τεχνολογίες
Η

δύο επεξεργαστές 64 - bit , ο Intel Core i5 - 430M και AMD Phenom II N640 έχουν την τεχνολογία virtualization , το οποίο τους δίνει τη δυνατότητα να συγκεντρώσει τα διοικητικά καθήκοντα σε ένα δίκτυο υπολογιστών . Ο i5 - 430M έχει επίσης την προαναφερθείσα Turbo Boost της , Hyper-Threading για την ενίσχυση της multi - tasking , SpeedStep για βέλτιστη απόδοση χωρίς συμβιβασμούς στην ενεργειακή απόδοση , ενσωματωμένο chipset γραφικών που ονομάζεται Intel HD Graphics , Flex μνήμης και γρήγορη πρόσβαση μνήμης για την ενίσχυση του συστήματος του φορητού υπολογιστή ικανότητες μνήμης , και Execute Disable Bit ως μέτρο ασφαλείας . Το τσιπ AMD έχει το anti-virus παράγοντα bit NX και Cool'n'Quiet για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας .
Η
εικόνων

Συναφής σύστασή

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα