Υλικό υπολογιστών

* Γνώση Υπολογιστών >> Υλικό υπολογιστών >> CPUs

Πώς να ελέγξετε την CPU

Η CPU ( Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας) είναι ο κεντρικός εγκέφαλος του υπολογιστή σας και εκτελεί τους μαθηματικούς υπολογισμούς που επιτρέπουν τον υπολογιστή ή το laptop σας για να λειτουργήσει . Αν ο υπολογιστής σας δεν μπότα επάνω , απενεργοποιείται απροσδόκητα ή δεν φορτώνει το λειτουργικό σύστημα , η CPU μπορεί να έχουν προβλήματα . Μπορείτε να αντιμετωπίσετε CPU σας στο σπίτι για να εντοπίσει το πρόβλημα , αντί να παίρνετε τον υπολογιστή στο κατάστημα επισκευής . Τα πράγματα που θα χρειαστείτε
Δευτεροβάθμια επεξεργαστή
Κατσαβίδι
Η Εμφάνιση Περισσότερες οδηγίες
Η 1

Διαβάστε ολόκληρο το εγχειρίδιο λειτουργίας της μητρικής πλακέτας σας , ειδικά το τμήμα που ασχολείται με το jumper επεξεργαστή ρυθμίσεις. Στη συνέχεια, ελέγξτε για να δούμε τι διάταξη θα πρέπει να οριστεί σε άλτες σας . Ένας αθλητής είναι ουσιαστικά ένα μικρό μήκος του καλωδίου που χρησιμοποιείται προσωρινά για να ολοκληρωθεί, παράκαμψη ή να σπάσει ένα ηλεκτρικό κύκλωμα . Οι άλτες βάλει πάνω ακίδων στη μητρική πλακέτα για να κάνετε αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί η μητρική πλακέτα ? , Για παράδειγμα , να απενεργοποιήσετε έναν επεξεργαστή 2

Απενεργοποιήστε τον υπολογιστή σας , αποσυνδέοντας όλα τα καλώδια . . Αφαιρέστε τις βίδες υπόθεση , τραβώντας το πλαϊνό πάνελ . Στη συνέχεια, ελέγξτε τις γέφυρες που βρίσκονται κοντά στον επεξεργαστή και βεβαιωθείτε ότι έχουν οριστεί για τις σωστές ρυθμίσεις .

Κοιτάξτε το διάγραμμα στο εγχειρίδιο της μητρικής σας και να δούμε πώς τα μικρά πλαστικά τετράγωνα , ή άλτες, τοποθετούνται στις πινέζες ότι προεξέχουν από τη μητρική πλακέτα . Αν είναι αβέβαιος , να θέσει τις γέφυρες στις συνιστώμενες από το εγχειρίδιο προεπιλεγμένη θέση .
Εικόνων 3

Τραβήξτε τις δύο σφιγκτήρες που συγκρατούν τον ανεμιστήρα του επεξεργαστή , αφαιρώντας το από τον επεξεργαστή . Αγγίζοντας τον επεξεργαστή ελέγξετε τη θερμοκρασία του . Θα πρέπει να είναι χλιαρό . Εάν η θερμοκρασία είναι 100 έως 150 βαθμούς Κελσίου, η CPU έχει υπερθερμανθεί. Αν η CPU υπερθερμανθεί λίγο πάνω από 150 μοίρες , θα απενεργοποιηθεί αυτόματα . Αν η CPU συνεχίζει να αποτυγχάνει επειδή υπερθέρμανσης , αλλάξτε τον ανεμιστήρα του επεξεργαστή για μια πιο ισχυρότερο .
Η 4

Πιάσε δύο άκρα της CPU και τραβήξτε προσεκτικά τον επεξεργαστή κατ 'ευθείαν επάνω . Στη συνέχεια, βάλτε μια διαφορετική επεξεργαστή (συγκρίσιμη με τη μητρική πλακέτα --- διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης της μητρικής πλακέτας για το οποίο επεξεργαστές είναι συγκρίσιμο με αυτό) στη θέση του , αντικαθιστώντας το παλιό , και στη συνέχεια εκ νέου συναρμολόγηση του υπολογιστή σας . Συνδέστε τα καλώδια . Ισχύς του υπολογιστή και να δούμε αν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε τα ίδια προβλήματα όπως και πριν .
5

Αγορά και να εγκαταστήσετε ένα νέο επεξεργαστή , αν τα προβλήματα δεν εμφανίζονται πια, όταν η δευτερεύουσα επεξεργαστής είναι στον υπολογιστή .


Η

Συναφής σύστασή

Πώς να εγκαταστήσετε ένα ανεμιστήρα 775 CPU

Socket 775 επεξεργαστές έχουν πολλά ηλεκτρική αντίσταση , προκαλώντας τους να υπερθερμανθούν εύκολα χωρίς ανεμιστήρα σε ψύκτρα . Για την ψύξη της CPU σας σωστά , θα πρέπει να έχετε μια ψύκτρα με ανεμιστήρα και ψύκτρα συμβατή με τον τύπο σας υποδοχή . Παρόλο που μπορείτε να εγκαταστήσετε ασύμβατα προϊόντα , δεν θα πάρετε τόσο πολύ αγωγιμότητα από αυτό που χρειάζεστε . Μην ξεχνάτε ότι πρέπει , επίσης, θερμική πάστα για τη διεξαγωγή της θερμότητας επάνω στην μεταλλική πλάκα στην ψύκτρα . Τα πράγματ

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα