Υλικό υπολογιστών

Γνώση Υπολογιστών >> Υλικό υπολογιστών >> Δίσκοι & Αποθήκευση Υπολογιστών

Τι είναι GPT Κατάτμηση

; Σκληροί Δίσκοι χρησιμεύσει ως το φυσικό μέσο στο οποίο αποθηκεύονται οι πληροφορίες του υπολογιστή για τη μακροπρόθεσμη διατήρηση . Ως μη - πτητικό μέσο , τα δεδομένα σε έναν σκληρό δίσκο δεν χρειάζεται μια πηγή ενέργειας , και στην ουσία μπορεί να παραμείνει στο δίσκο μόνιμα. Οι σκληροί δίσκοι αποθηκεύουν επίσης τις πληροφορίες που ένα λειτουργικό σύστημα απαιτεί την εκκίνηση . Ωστόσο , λόγω του τρόπου που το λογισμικό μπορεί να αλληλεπιδράσει με το σκληρό δίσκο , πολλά λειτουργικά συστήματα μπορούν να ξεκινήσουν από ένα μόνο σκληρό δίσκο . Αυτό απαιτεί μια καταγραφή του τι λειτουργικό σύστημα έχει πρόσβαση σε ό, τι συγκεκριμένο χώρο στο σκληρό δίσκο . Δύο τρόποι διαχείρισης των partitions σε ένα σκληρό δίσκο είναι το Master Boot Record ( MBR ) και ο διάδοχός του, το GUID Partition Table ( GPT ) . Διαχωριστικά δίσκου
Η

Το φυσικό μέσο που χρησιμοποιείται από έναν υπολογιστή για τη μακροπρόθεσμη μνήμη ονομάζεται " σκληρό δίσκο ". Είτε ένα μαγνητικό πιατέλα ή μια σειρά από τρανζίστορ σε ένα solid-state drive , σκληρό οι μονάδες χωρίζονται σε τμήματα ανάλογα με τις διευθύνσεις μνήμης . Με αυτό τον τρόπο , το λειτουργικό σύστημα γνωρίζει από πού να ανακτήσει πληροφορίες από . Το λειτουργικό σύστημα μπορεί επίσης να αναγνωρίσει διαιρέσεις στο σκληρό δίσκο , με βάση τα όρια που ορίζονται γύρω από συγκεκριμένες διευθύνσεις . Αυτά τα τμήματα ονομάζονται "κατατμήσεις . « Κάθε διαμέρισμα είναι δική του οντότητα : πληροφορίες για ένα διαμέρισμα που δεν έχει καμία σχέση με ένα άλλο διαμέρισμα . Ακόμη και πολλαπλά λειτουργικά συστήματα μπορούν να υπάρχουν σε πολλά διαμερίσματα .
Εικόνων το Master Boot Record
Η

Μηχανικοί ήξερε από νωρίς ότι έπρεπε να υπάρχει ένας τρόπος για τα λειτουργικά συστήματα για τη διαχείριση των partitions . Αυτός είναι ο λόγος που όλοι οι σκληροί δίσκοι περιέχουν το Master Boot Record . Το MBR κατοικεί στην αρχή του σκληρού δίσκου , συνήθως στο πρώτο χώρο διευθύνσεων . Το MBR καθορίζει τις θέσεις όλων των κατατμήσεων , και ποια είναι αυτά τα χωρίσματα . Έτσι , αν υπάρχει ένα διαμέρισμα των Windows δίπλα σε ένα partition του Linux , το MBR περιέχει τις πληροφορίες αυτές . Επιπλέον , η MBR δείχνει τον υπολογιστή πού να ξεκινήσει. Κανονικά , αυτό είναι το μόνο λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή. Ωστόσο , όταν υπάρχουν πολλαπλά συστήματα , ένας πίνακας εκκίνησης επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν ποιο λειτουργικό σύστημα να ξεκινήσει.

Η Όρια του Master Boot Record
Η

Το MBR έχει μειονεκτήματα, όμως . Η πιο προφανής από αυτές είναι ότι μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο τέσσερα πρωτεύοντα διαμερίσματα σε μια στιγμή . Πρωτοβάθμια χωρίσματα περιέχουν συνήθως το κύριο λειτουργικό σύστημα , ή άλλα λειτουργικά συστήματα . Οι χρήστες θα μπορούσαν να εργαστούν γύρω από αυτό με τη δημιουργία ενός " εκτεταμένο " διαμέρισμα , το οποίο θα μπορούσε στη συνέχεια να διαιρεθεί σε μικρότερα " λογικές" κατατμήσεις , αλλά αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει αυτό ότι η διχοτόμηση θα μπορούσε να γίνει με βάση τον υπολογιστή και το λειτουργικό σύστημα .
Η
GUID Partition Table
Η

Ο πίνακας κατανομής GUID επιχειρεί να αντιμετωπίσει τους περιορισμούς του μοντέλου MBR . Το GPT δημιουργήθηκε ως μέρος της Ενιαίας Extensible Firmware Interface ( UEFI ) , η οποία επιδιώκει να αναδιαμορφώσει την εσωτερική λειτουργία του υπολογιστή , συμπεριλαμβανομένου του βασικού συστήματος εισόδου /εξόδου ( BIOS ) . GPT χρησιμοποιεί καθολικά μοναδικά αναγνωριστικά ( GUID) για κάθε διαμέρισμα και όχι από το σύστημα MBR της φυσικής διευθυνσιοδότησης . GPT χρησιμοποιεί επίσης ειδικά τραπέζια διαμέρισμα για να χαρτογραφήσει το σκληρό δίσκο . Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να καθορίζουν σχεδόν άπειρες κατατμήσεις στους σκληρούς δίσκους τους , αν και ορισμένα συστήματα , όπως τα Windows όριο αυτό σε 128 διαμερίσματα. GPT υποστηρίζει, επίσης, μεγαλύτερο σκληρό δίσκο των 2 Terabytes ή περισσότερο .
Η
εικόνων

Συναφής σύστασή

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα