Υλικό υπολογιστών

* Γνώση Υπολογιστών >> Υλικό υπολογιστών >> BIOS

Ποιες είναι οι τρεις τρόποι που το BIOS συστήματος να χρησιμοποιήσετε για να συνδέσουν με Σκληροί Δίσκοι

; BIOS του συστήματος , κοινώς γνωστό ως το BIOS , είναι μια συντομογραφία για το βασικό σύστημα εισόδου /εξόδου . Είναι το μέσο μεταξύ του υλικού και του λειτουργικού συστήματος. Η πρωταρχική λειτουργία του BIOS είναι να εξετάσει το υλικό του υπολογιστή για τη λειτουργία του κάθε φορά που ξεκινά ο υπολογιστής . Διεξάγει το POST ( αυτοδοκιμή ) , η οποία βοηθά τον υπολογιστή να επιτευχθούν οι ιδανικές ρυθμίσεις hardware είτε με χειροκίνητο ή αυτόματο εισόδου. Εκτός από τα λειτουργικά συστήματα όπως το Linux , το BIOS του συστήματος παρέχει πλήρη υποστήριξη για τον υπολογιστή . Λειτουργία Cylinder , Head και Τομέας Λειτουργία
Η

Cylinder , το κεφάλι και τον τομέα είναι συχνά συντομογραφία λειτουργία CHS και επίσης γνωστή ως η κανονική λειτουργία από τις τρεις λειτουργίες που σχετίζονται με σκληρούς δίσκους . Αυτός ο τρόπος χρησιμοποιείται από τους σκληρούς δίσκους που έχουν λιγότερους από 500 megabytes στο χώρο του δίσκου . Cylinder , το κεφάλι και τον τομέα ξεχωρίζουν για τις τρεις κύριες παραμέτρους που χρησιμοποιούνται στις προδιαγραφές του σκληρού δίσκου .

Η λειτουργία CHS είναι πλέον άνευ αντικειμένου , διότι οι σκληροί δίσκοι με χωρητικότητες σημαντικά μεγαλύτερη από 500 mb αναπτυχθεί. Κάθε σκληρό δίσκο χρησιμοποιώντας τη λειτουργία CHS περιορίζεται σε 1.024 κυλίνδρους , 16 κεφαλές και 63 τομείς , το οποίο μεταφράζεται σε 500 megabytes χώρου . Το κύριο μειονέκτημα αυτού του τρόπου είναι ότι δεν επιτρέπει τη μετάφραση σε επίπεδο BIOS . Ήταν ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε σε προηγούμενες BIOSes , ειδικά πριν από το 1994 , σύμφωνα με τον οδηγό του υπολογιστή .
Εικόνων Extended Cylinder , Head και λειτουργία Τομέα
Η

Η εκτεταμένη κυλίνδρων, των κεφαλών και τομέα ( ΕΚΠΑ) λειτουργία είναι επίσης γνωστή ως το μεγάλο αναμονής. Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιείται κυρίως για σκληρούς δίσκους με χώρους δίσκο μεταξύ 504 megabytes και 8,4 gigabytes . Περιορίζει το σκληρό δίσκο σε 1.024 κυλίνδρους, 256 κεφαλές και 63 τομείς με την κανονική λειτουργία του BIOS .

Δεν χρησιμοποιείται συχνά , όπως σκληρούς δίσκους με χωρητικότητα μεγαλύτερη των 8.4 gigabytes που χρησιμοποιούνται συνήθως σε τόσο στις εγχώριες όσο και βιομηχανική υπολογιστές . Σκληροί δίσκοι με χωρητικότητα έως και 10 Gigabytes μπορεί να τρέξει σε αυτό το δίσκο , αλλά υπάρχει μια προηγούμενη απαίτηση του δίσκου, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ένα χτύπημα εμπόδιο , προκαλώντας το πρόβλημα του υπολογιστή είναι γνωστή ως « κρέμεται ».
Η

Logical Block Addressing
Η

Logical Block Addressing ή λειτουργία LBA είναι ένα μοναδικό είδος της λειτουργία που δεν χρησιμοποιούν την παραδοσιακή ιδέα ενός ειδικού αριθμημένο κύλινδρο , το κεφάλι και τη διεύθυνση τομέα για να εντοπίσετε τα δεδομένα σε έναν σκληρό δίσκο . Αντί της συνήθους τρόπου αντιμετώπισης , χρησιμοποιεί τους τομείς για τον προσδιορισμό της θέσης των δεδομένων στο σκληρό δίσκο . Οι τομείς αριθμούνται ξεκινώντας από το μηδέν έως ( n-1 ) , στην οποία «ν» είναι ο αριθμός των τομέων που διατίθενται στο σκληρό δίσκο .

Ένα σκληρό δίσκο χρησιμοποιώντας τη λειτουργία LBA δεν υπόκειται σε 504ΜΒ εμπόδιο, λόγω της μοναδικής μετάφραση χρησιμοποιεί για τα δεδομένα . Είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος που χρησιμοποιούνται σήμερα , δεδομένου ότι μπορεί να χειριστεί ένα τεράστιο ποσό των δεδομένων σε σκληρούς δίσκους χωρίς κανένα πρόβλημα .
Η
εικόνων

Συναφής σύστασή

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα