Υλικό υπολογιστών

Γνώση Υπολογιστών >> Υλικό υπολογιστών >> BIOS

Πως να αναγκάσετε ένα BIOS Update

BIOS ( Basic Input /Output System ) είναι ένα κομμάτι του λογισμικού που είναι αποθηκευμένο στη μητρική πλακέτα σας , βοηθά στη ρύθμιση αυτή και σας εγκαινιάζει το λειτουργικό σας σύστημα . Θα πιθανό να αναγνωρίζουν ως μαύρη οθόνη με το λογότυπο της εταιρείας που έκανε τον υπολογιστή σας σε αυτό που δείχνει για λίγα δευτερόλεπτα πριν από την εκκίνηση του λειτουργικού σας συστήματος . Ενημέρωση του BIOS που χρησιμοποιείται για να είναι δύσκολη. Θα έπρεπε να αφαιρέσει φυσικά και να αντικαταστήσει ένα τσιπ στη μητρική πλακέτα σας . Αν η μητρική σας έχει παραχθεί τα τελευταία χρόνια, η τεχνολογία έχει προχωρήσει σε σημείο όπου μπορείτε να αναβαθμίσετε το BIOS σας χωρίς χειρουργική επέμβαση στο motherboard σας . Τα πράγματα που θα χρειαστείτε
Δύο κενό CD ή δισκέτες

Παρουσίαση Περισσότερες οδηγίες
Η 1

Συνδεθείτε με την ιστοσελίδα του κατασκευαστή της μητρικής πλακέτας σας . Ελέγξτε για να δείτε εάν το μοντέλο της μητρικής πλακέτας σας μπορεί να αναβαθμιστεί μέσω του λογισμικού . Αν μπορεί, κοιτάξτε να δείτε αν υπάρχει μια ενημέρωση για το BIOS σας . Αν υπάρχει , να το κατεβάσετε . 2

Εξάγετε το αρχείο που κατεβάσατε . Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι σε μορφή zip . , Έτσι ώστε να ανοίξετε το αρχείο με ένα βοηθητικό πρόγραμμα όπως το WinZip . Αυτό θα εξαγάγετε τα αρχεία στο αρχείο που κατεβάσατε στον κατάλογο που θα επιλέξετε . Θα πρέπει να υπάρχουν δύο αρχεία : ένα αρχείο δεδομένων που περιλαμβάνει πληροφορίες για την ενημέρωση , και ένα πρόγραμμα που θα γράψει στην πραγματικότητα την ενημέρωση στο BIOS . Αν η λήψη σας ήρθε μόνο με το αρχείο δεδομένων , πάμε πίσω στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή για να κατεβάσετε το εργαλείο BIOS που αναβοσβήνει .
Εικόνων 3

Κατεβάστε μια δισκέτα εκκίνησης DOS . Αυτό μπορεί να είναι είτε μια δισκέτα ή ένα CD . Επιλέξτε ποιο μέσο θα χρησιμοποιήσετε , στη συνέχεια, πηγαίνετε στην ιστοσελίδα Bootdisk ( βλέπε Πόρων ) . Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε μια δισκέτα , κατεβάστε το " δίσκο Δρ DOS για flashing του BIOS " το αρχείο . Ανοίξτε το αρχείο , τοποθετήστε μια δισκέτα , και το πρόγραμμα θα γυρίσει τη δισκέτα σε έναν δίσκο εκκίνησης . Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ένα CD και στη συνέχεια να κατεβάσετε το αρχείο εικόνας δίσκου ( . Iso ) και γράψτε το σε ένα CD χρησιμοποιώντας ένα CD χρησιμοποιώντας ένα αναμμένο βοηθητικό πρόγραμμα που είναι ενσωματωμένο στο λειτουργικό σας σύστημα , ή να κατεβάσετε ένα βοηθητικό πρόγραμμα CD , όπως ImgBurn . < br > Φτηνές 4

Αντιγραφή ή να κάψει τα δεδομένα ενημέρωσης του BIOS και αναβοσβήνει πρόγραμμα για δισκέτα ή το CD σας . Αντιγράψτε τα δεδομένα σε μια μονάδα δισκέτας , ανοίγοντας ένα παράθυρο για να περιηγηθείτε σκληρό δίσκο σας . Στη συνέχεια, drag and drop τα αρχεία στο παράθυρο της μονάδας δίσκου . Κάψτε τα δεδομένα στο CD χρησιμοποιώντας το εργαλείο που χρησιμοποιείται στο βήμα 3 , χρησιμοποιώντας είτε χρησιμότητα του λειτουργικού σας συστήματος ή αυτό που κατεβάσατε . Αντικαταστήστε το δίσκο που μόλις κάνατε με το δίσκο που περιέχει τη δισκέτα εκκίνησης DOS .
5

Ξεκινήστε πάλι τον υπολογιστή σας , και εκκίνηση από τη δισκέτα εκκίνησης DOS . Δείτε την ενότητα συμβουλές αν ο υπολογιστής σας δεν ξεκινά αυτόματα από το δίσκο . Όταν το περιβάλλον DOS μπότες πάνω , θα μείνει σε μια γραμμή εντολών . Σε αυτό το σημείο , να εξάγετε το δίσκο εκκίνησης ( ο υπολογιστής θα είναι μια χαρά ) , και τοποθετήστε το δίσκο με τα άλλα αρχεία .
Η

6 Πληκτρολογήστε το όνομα του προγράμματος , ή το αρχείο δέσμης , που θα εκτελέσει η ενημέρωση στην γραμμή εντολών ( περιλαμβάνει το . exe αν ένα εκτελέσιμο του ) . Όταν σας ζητηθεί περαιτέρω , πληκτρολογήστε το όνομα του αρχείου δεδομένων ενημέρωσης . Όταν ο updater σας ρωτά αν θέλετε να αποθηκεύσετε ένα αντίγραφο του τρέχοντος BIOS σας , επιλέξτε Ναι . Θα σας ζητηθεί να πληκτρολογήσετε τον κατάλογο μέσα στον οποίο θα αποθηκευτεί . Αν χρησιμοποιείτε ένα CD , θα πρέπει να το αποθηκεύσετε σε έναν κατάλογο στον σκληρό σας δίσκο . Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση στην οποία θέλετε να αποθηκεύσετε και στη συνέχεια πατήστε enter για το πρόγραμμα για να αποθηκεύσετε το BIOS σας όπου διευκρινίζεται .
Η 7

Πατήστε enter , ή "F ", ανάλογα με τη γραμμή που βλέπετε . Επιβεβαιώστε ότι θέλετε να ενημερώσετε , στη συνέχεια, περιμένετε ενώ το επικαιροποιημένο πρόγραμμα εκτελεί . Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία , θα σας πει αν η διαδικασία ήταν επιτυχής ή όχι, τότε σας ζητηθεί να κάνετε επανεκκίνηση .
Η
εικόνων

Συναφής σύστασή

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα