Υλικό υπολογιστών

Γνώση Υπολογιστών >> Υλικό υπολογιστών >> Apple Computers

Πώς να δημιουργήσετε ένα διακομιστή για Mac

Ρύθμιση ενός εξυπηρετητή για ένα σύστημα Apple Macintosh στο γραφείο ή στο σπίτι δεν είναι τόσο περίπλοκη . Είναι μια καλή ιδέα , πάρα πολύ, ειδικά όταν τρέχετε πολλά Mac στο ίδιο δίκτυο , επειδή μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τόσο ως κεντρική αποθήκη για τα δεδομένα και να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας υλικού . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιοδήποτε Mac ως διακομιστής , αν και το είδος πύργου , όπως ένα Mac Pro , θα σας δώσει μεγαλύτερες δυνατότητες . Τα πράγματα που θα χρειαστείτε
Macintosh υπολογιστή tower στυλ
Δύο έως τέσσερις εσωτερικούς σκληρούς δίσκους
Server λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας
Κατεβάστε κάρτα RAID
Ασύρματο router

Παρουσίαση Περισσότερα οδηγίες
Η

1 Τοποθετήστε τους δίσκους στον server Mac . Mac Pros έχουν τέσσερις σκληρό δίσκο όρμους , ώστε να μπορείτε να δημιουργήσει μια ποικιλία συνδυασμών . Για να το χρησιμοποιήσετε και ως ένα διακομιστή δεδομένων και ένα εφεδρικό διακομιστή , εγκαταστήστε δύο ανεξάρτητους σκληρούς δίσκους και δύο RAID ( Redundant Array Ανεξάρτητων Δίσκων ) σκληρούς δίσκους. Οι χωριστές σκληρούς δίσκους θα χρησιμοποιηθούν για την κεντρική αποθήκευση δεδομένων - τα πράγματα όπως συλλογές φωτογραφιών - ενώ οι δίσκοι RAID θα δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του συστήματος 2

Εγκαταστήστε την κάρτα RAID στο Mac Pro . . Αυτό θα επιτρέψει σε δύο από τους σκληρούς δίσκους για να μοιάζουν μεταξύ τους , δημιουργώντας έτσι απολύσεων στην αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων . Τα πάντα είναι αποθηκευμένα σε έναν από τους σκληρούς δίσκους και θα αποθηκεύονται από την άλλη , έτσι ώστε αν κάποιος αποτύχει ή εμφανιστεί κάποιο σφάλμα , το άλλο θα διατηρείτε τα δεδομένα σας ασφαλή .
Εικόνων 3

Ρύθμιση του δικτύου . Macs έχουν συνήθως Airport Extreme ( μόνο Αεροδρόμιο σε παλαιότερα Macs ) κάρτες σε αυτά που έχουν ήδη. Mac Pros να προσφέρει ως επιλογή κατά την αγορά , αλλά μπορείτε να προσθέσετε ένα αργότερα , πάρα πολύ . Θα χρειαστείτε έναν ασύρματο δρομολογητή . Το αεροδρόμιο της Apple λειτουργεί καλύτερα , αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο ακριβά μοντέλα , όπως αυτές που πραγματοποιούνται από Belkin . Μερικοί δρομολογητές δεν λειτουργούν , καθώς και με Mac , όπως το Linksys και Netgear . Εάν έχετε ένα από αυτά που έχουν ήδη , να το δοκιμάσετε , αλλά αν δεν το κάνετε , πηγαίνετε με ένα αεροδρόμιο ή Belkin .
Η 4

Εγκατάσταση Mac OS X Server λογισμικό για το Mac Pro . Μόλις εγκατασταθεί, μπορείτε να δημιουργήσετε ομάδες χρηστών , αποφασίζουν για την πρόσβαση και να δημιουργήσει το ίδιο το διακομιστή χρησιμοποιώντας τις δύο ανεξάρτητες σκληρούς δίσκους . Μπορείτε να προσθέσετε νέα Macs όπως μπορείτε να αποκτήσετε και να τους δώσει πρόσβαση στα κεντρικά δεδομένα στο διακομιστή .
5

Machine Χρήσης Χρόνου ως λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για το διακομιστή . Time Machine ξεκίνησε ναυτιλία με το Mac OS X 10.5 , Leopard , και συνεχίζει να μεταφέρει με το Mac OS X 10.6 , Snow Leopard . Είναι ένα πολύ βασικό πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που θα ενεργοποιείται όταν σας το πω και μόνο back up τι νέο υπάρχει στο σύστημα . Μπορείτε να το ρυθμίσετε για διαφορετικές εποχές και σε κάθε Mac , έτσι ώστε να μην έρχονται σε σύγκρουση .
Η
εικόνων

Συναφής σύστασή

Πνευματικά δικαιώματα © Γνώση Υπολογιστών Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα